İnternet dünyası, kısa süre önce kullanıma sunulan ve ilk günden itibaren milyonlarca kullanıcıya sahip olan Threads platformunu konuşuyor.

Facebook ve WhatsApp’ın da sahibi olan Meta tarafından Twitter’a rakip olarak oluşturulan metin tabanlı sosyal platform dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığından beri verdiği radikal kararlarla kullanıcıları kızdırmaya devam ediyor. Yakın zamanda getirilen tweet görüntüleme sınırıyla birlikte platform kullanıcılarının tepkileri büyüdü. Bu tepkiden ve boşuktan yararlanarak çıkış yapan Threads ise ilk günden Twitter için en güçlü rakibi olmayı başardı.

Peki Twitter ile Threads arasındaki farklar neler? Neden Threads kullanalım?

Twitter ile Threads Arasındaki Temel Farklar!

1. Reklamlar

  • Twitter’da kullanıcılara tweetin altında, trendlerde ve kişi önerilerinde reklam gösteriliyor. Bu reklamları kaldırmak mümkün ancak bunun için Blue aboneliğini satın almanız gerekiyor.
  • Threads’de ise şimdilik reklam gösterilmiyor. Ancak bu durumun kalıcı olacağını söylemek mümkün değil. Meta’nın gelirlerinin önemli bir kısmının reklam gösterimleri olduğunu düşünürsek yakın zamanda bu durum değişebilir.

2. Karakter Sınırı

  • Twitter’da paylaştığınız tweetler için Blue abonesi değilseniz, maksimum 280 karakter kullanabilirsiniz. Blue abonesi olan kullanıcılarda ise bu sınır 25 bin karaktere yükseltildi. 
  • Threads uygulamasında ise hiçbir ayrıcalık olmaksızın bütün kullanıcılara maksimum 500 karakter sınırı uygulanıyor. Herhangi bir ücretli abonelik imkanı da olmadığı için şimdilik bu sayıyı arttırmak mümkün değil.

3. Mesajlaşma

  • Twitter’da mesajlaşma özelliği bulunuyor. Ancak bunun için günlük 500 direkt mesaj gönderme sınırı mevcut. Tahmin edebileceğiniz gibi Blue aboneleri için bu sınır geçerli değil.
  • Threads’de ise mesajlaşma özelliği şimdilik yok. Ancak yakın zamanda gelmesi bekleniyor. Kullanıcılar mesajlaşmak için çatı uygulaması olan Instagram’ı kullanıyor.

4. Video Yükleme İmkanı

  • Twitter kullanıcıları en fazla 2 dakika 20 saniye uzunluğunda videolar paylaşabiliyorlar. Tahmin edebileceğiniz gibi Blue aboneleri yine ayrıcalıklı!  Blue aboneleri 2 GB dosya boyutunda olmak üzere 60 dakika uzunluğa sahip videoları paylaşabilirler.
  • Threads ise ücretsiz aboneliğinde Twitter’a bu konuda üstünlük kuruyor. Threads kullanıcılarının tek seferde maksimum 5 dakikalık video yüklemeleri mümkün.

5. Keşfet

  • Twitter uygulamasının ana sayfasında Senin İçin ve Takip Edilenler şeklinde iki bölüm bulunuyor. Senin İçin kısmında rastgele sıralanmış popüler tweetler gösteriliyor, burası keşfet sayfası olarak kullanılıyor. Takip Edilenler tarafında ise yalnızca takipçisi olduğunuz hesapların paylaşımlarını görebiliyorsunuz.
  • Threads’de ise Twitter’daki gibi keşfet ve takip edilenler gibi bir ayrım söz konusu değil. Takip edilen kişiler tarafından paylaşılan ve önerilen popüler paylaşımlar, ana sayfada bir arada gösteriliyor.

6. Kullanıcı Verileri

  • Twitter, kullanıcıların konum, arama geçmişi, kullanım verileri gibi önemli bilgilerini depoluyor. 
  • Threads ise sağlık ve spor verilerinden etnik köken ve cinsel yönelime kadar en hassas bilgileri, arama geçmişi ve kesin konum gibi önemli kullanıcı verilerini saklıyor. Bu noktada Threads’in daha çok bilgi depoladığını söyleyebiliriz.

 

Kaynak

 

Top Selling Multipurpose WP Theme

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.