Öğrenci Kariyeri Banner

Siz Ne Tür Bir Girişimcisiniz?

Siz Ne Tür Bir Girişimcisiniz?

Girişimciler yaratıcı fikirleri eyleme dönüştürmeyi başarabilmiş8kişilerdir ve beş farklı girişimci türü vardır. Bunlar çevrelerine, hedeflerine ve kişilik özelliklerine göre birbirlerinden ayrılırlar. Şimdi bu beş girişimci türünü inceleyeceğiz. Sorun kendinize, siz hangisisiniz ya da hangisi olmak istersiniz?

1.Yenilikçiler

Ne Tür Girişimcisiniz?

Bunlar genellikle toplumdan sıyrılmayı başarmanın yanında kendi topluluğunu oluşturabilme yeteneğine sahiptir. Oluşturduğu parlak fikirlerle insanların düşüncelerine dokunmayı başarabilirler. Liderlik yönleri oldukça kuvvetlidir. Bu girişimcilere örnek olarak; Steve Jobs, Larry Page ve Bill Gates verilebilir.

2. Hustler Girişimciler

Ne Tür Girişimcisiniz?

Büyük sermayelerle işe girmek yerine zaman içerisinde büyümeyi tercih ederler. Bir işe hiçbir zaman çok para kazanmak hedefiyle girmezler. Zorluklara ve bu zorlukları yenmeye odaklanmışlardır. Onların en temel başarı merkezleri çok çalışmaktır. Ancak çok çalışmanın getirdiği başarı ve para onları tatmin eder. Her ne kadar cesur olsalar da sağlam adımlarla ilerlemeyi tercih ederler.

3.Taklitçiler

Ne Tür Girişimcisiniz?

Belirli bir fikri kopyalayıp bunu geliştirme eğilimindedirler. Girişimci olma hayalleri olan fakat açık bir zihne sahip olmayıp, kendi yaratıcı fikirlerine tutunamayan kişilerdir. Çoğu zaman bir girişimde bulunma amaçları, çok para kazanmaktan geçer. Risk almak istemezler ve daha önceden oluşturulan fikrin eksik yanlarını tahlil edip, yenileyerek ortaya çıkmayı seçerler. Risksiz oluşu onları daha az strese sürüklemektedir.

4.Araştımacı

Ne Tür Girişimcisiniz?

Bir fikri her yönüyle değerlendirmeyi başarabilirler. Emin oldukları yönleri bile defalarca araştırmaktan çekinmezler. Çok okumanın verdiği deneyimi ustaca değerlendirebilirler. Başarısız olma gibi bir durum onlar için söz konusu olamaz çünkü başlarına gelebilecek her şeye hazırlardır, her durum için bir plana sahiplerdir. İnsanların tecrübelerinden faydalanmayı severler. Yapacakları girişime, piyasaya tamamen hâkim olduklarına inanmadan adım atmazlar. Akıllıca risk alma taraftarıdırlar.

5.Satın Alıcılar

Ne Tür Girişimcisiniz?

Çoğunlukla büyük sermayeler yatırmaktan çekinmeyen, maddi olarak büyük bir güce sahip, umut vaat eden fikirleri satın olarak ilerleyen girişimcilerdir. Mevcut pazarları olduğu için risk oldukça azdır.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Sıfırdan... Girişimcilik Başlıyor!

Girişimci Olmak İsteyenlere 8 Önemli Tavsiye

Her Girişimcinin Kullanması Gereken 5 Site

Özgün İçerik


Dila Ergin

Öğrenci Kariyerinde İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.