Öğrenci Kariyeri Banner

Pluviofil Nedir? Yoksa Siz de Pluviofil Misiniz?

Pluviofil Nedir? Yoksa Siz de Pluviofil Misiniz?

 

Yağmur, doğanın bize sunduğu olmazsa olmaz değerlerden bir tanesidir. Canlılar ve yaşam için vazgeçilmez bir doğa olayıdır. Herkes yağmurun kokusunu, verdiği huzuru sever. Ancak bazı kişiler yağmuru sevme konusunda daha farklı duygulara sahiptirler. Bu kişiler Pluviofil kişilerdir. Peki, nedir Pluviofil? Pluviofil, kapalı havalardan ve yağmurun yağmasından mutlu olan ve böyle havalarda huzur hisseden kişilere “pluviofil” denir. Pluviofil kişiler, yaz mevsimi yerine kış mevsimini sevdiklerini ve kış aylarında daha mutlu olduklarını ifade etmektedirler. Bu nedenle pluviofil kişiler yağmur yağmasını ve havanın kapalı olmasını tercih ederler. Pluviofil kişiler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve pluviofil semptomlarını incelemek için yazımızı okumaya devam etmenizi öneririz.

Pluviofil Kime Denir?

Pluviofil Kime Denir?

"Pluviophile" kelimesi, iki Latince kelimenin bir araya gelmesi ile ortaya çıkmış bir kelimedir. Yağmur anlamına gelen "Pluvia" ile bir şeyi seveni tanımlamak için kullanılan argo bir kelime olan "Phile" kelimeleri birleşmiş ve Pluviophile kelimesini meydana getirmiştir. Pluviofil (pluviophile), yağmurun yağmasından hoşlanan, yağmurlu havalarda mutlu olan ve kasvetli havaları seven insanlar için kullanılan bir terimdir. Kökeni latince pluvia (yağmur) kelimesinden gelen Pluviofil, yağmur aşığı anlamına gelmektedir. Pluviofil; yağmurun sesini, kokusunu, ıslaklığını, havasını seven insanları kapsar. Tabi ki bu sevgi sıradan bir sevgi değildir, yağmur konusunda içsel tatmin ve neşe elde eden kişilerdir. Bu kişilerin içleri yağmur yağdığında sevinç ile doğar ve dünyayı daha güzel bulmaya başlarlar. Genelde insanlar yağmur yağdığında içlerini hüznün kapladığını söylerken bu kişiler tam tersi düşünceye sahiptirler.

İlginizi çekebilir: Psikolojik Sağlığınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?

Pluviofil Semptomları

Pluviofil semptomları içerisinde kişilerin yağmur ile kurdukları bağ ön plana çıkmaktadır. Bu kişiler kendilerini yağmur düşkünü olarak tanımlarlar. Yağmur yağdığını gören pluviofil kişiler, hemen “yağmura kavuşmam gerek düşüncesi” ile hareket ederek yağmurlu havaların tadını çıkarırlar. Yine bu kişiler, yağmurla aşırı sevgi ve hayranlık duyduklarını dile getirirler. Tüm bu özelliklere sahip kişiler hava kapandığında ve yağmur yağma olasılığı ortaya çıktığında sevinirler.

Dikkatinizi çekebilir: Psikolojik Sermayeniz Ne Durumda?

Pluviofil Tedavi Gerektirir Mi?

Normal şartlarda kişi çok fazla yağmurun yağmasına takıntılı değilse ve günlük yaşamını etkileyecek düzeyde bir yağmur sevgisi ile karşı karşıya değilse pluviofil tedavi gerektirmez. Örneğin, kişi yağmur olmadan yapmayacağını düşünüyor ve yağmur ormanlarına yaşamak istiyorsa buradaki durum ciddi olabilir. Pluviofil, bireyin normal bir yaşam sürmesine engel oluyorsa bir uzmandan destek almak iyi olacaktır. Yine yağmur sevgisi günlük hayatını etkiliyor ve insanlarla ilişkisini, iletişimini olumsuz yönde etkiliyorsa uzmandan destek alınmalıdır.

Pluviofil Kişilik Özellikleri

Pluviofile sahip olan kişilerin normal bireylerden bazı farkları bulunmaktadır. Örneğin; genel olarak insanlar hava kapalı olduğunda ve yağmur yağdığında o havayı “kötü bir hava” olarak tanımlar. Bu sebeple, herhangi birinin bu durumun tam tersini düşünmesi için, o kişinin farklı bir bakış açısıyla bakıyor olması gerekir. Bu farklılık, pluviofilleri normal kişilerden ayıran özellikler arasında yer almaktadır. Pluviofil kişiler, ne zaman yağmur yağsa yerinde duramaz ve hemen kendilerini dışarıya atarak yağmurun tadını çıkarırlar. Genelde insanlar yağmurdan ıslanmamak içim şemsiyeler kullanırken pluviofiller yağmurda ıslanmak ve üzerine gelen yağmur damlalarını hissetmek isterler. Ve bu durumdan zevk ve heyecan duyarlar. Uzmanlar ise yağmurun plüviofillerde mutlu anıları tetiklediğini ve bu nedenle bazı kişilerin yağmuru sevdiğini dile getiriyor. Yine bazı plüviofiller, yağmur kokusunu çok sevdikleri için bu kokulara benzer parfüm seçimleri yaparlar. Yağmur yağdığında gök gürültüsü bu kişilerin hoşuna gider ve gök gürültüsü ne kadar yüksek sesli ise onlar için o kadar iyidir. Sizde yukarıda belirttiğimiz semptomlara sahip olduğunu düşünüyorsanız pluviofil olabilirsiniz. Ancak bu konuda endişelenmeye gerek yok…

Genellikle yağmur yağdığı zamanlarda neşe ve huzur bulan kişileri tanımlayan Pluviofil, aslında pek çok kişinin farkında olmadan yaşadığı bir durumu nitelemektedir. Genellikle kışın kapalı havalarda mutlu olan Pluviofil kişiler, yaz aylarında ise düşük enerjiye sahip olabiliyor. Bu kişilerde yağmur yağdığında mutluluk hormonları salgılanıyor. 

Peki siz de Pluviofil olduğunuzu düşünüyor musunuz?  Eğer kendinizin veya çevrenizden birilerinin pluviofil olduğunu düşünüyorsanız sizin için pluviofil olan insanların ortak özelliklerini maddeler halinde sıraladık.

İşte pluviofil insanların ortak özellikleri:

  1. Yağmur yağdığı günlerde hiç olmadıkları kadar güler yüzlü ve içlerinde bitmeyen bir enerji vardır.
  2. Yağmur yağdığı günlerde sürekli pozitif cümleler kurarlar ve karşısındaki insanları motive etmeye çalışırlar.
  3. Dışarı çıkmak için sabırsızlanırlar ve bunu açıkca dile getirirler.
  4. Zorluklara her zaman göğüs gerebilen insanlardır. Her zaman zorlukların üstünden geleceklerine inanır ve çabalarlar.
  5. Dünyanın en samimi insanlarıdır.
  6. Soğuk ülkelere karşı bir sevgileri vardır.
  7. Çok düşünürler ve değerlendirmecilerdir.

 

Pluviofil hastalık mıdır?

Net olarak bir hastalık olarak görülmese de bu konu üzerindeki  araştırmalar devam etmektedir. Daha fazla bilgi edinmek için İstisnasız Herkesin Birkaç Tanesinden Muzdarip Olduğu 17 Psikolojik Sendrom içeriğimizi okuyabilirsiniz.Keyifli okumalar dileriz!

 

 

 

 


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.