Öğrenci Kariyeri Banner

G7Zirvesi: Liderler İngiltere'de Buluştu

G7Zirvesi: Liderler İngiltere'de Buluştu

İngiltere'de düzenlenen G7 Liderler Zirvesi bugün itibariyle sona erdi.Dünyanın en gelişmiş yedi ekonomisinin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi, maskesiz ama fiziki mesafeye dikkat ederek İngiltere'de gerçekleşti.  Ev sahibiliğini İngiltere'nin Başbakanı Boris Johnson ve eşinin yaptığı zirve, Cornwall'daki Carbis Koyu'nda gerçekleşti. İngiltere, ABD, Almanya, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada liderlerinin katılımıyla gerçekleşen zirve, bugün itibariyle tamamlandı. Zirvenin ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ABD Başkanı Joe Biden bir basın toplantısı düzenledi. Johnson, gelişmekte olan ülkelere sağlanacak Covid-19 aşısı ve eğitim finansmanına yönelik anlaşmaya varıldığını söyleyerek, "Küresel aşılamada büyük bir adım atıldığını" ifade ederken, Biden ise, “Ekonomik iyileşme için pandemiyi bitirmemiz gerekiyor" dedi.


Corona virüsü salgınından bu yana ilk kez gerçekleştirilen G7 zirvesinin ilk toplantısı kapsamında İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel bir araya geldi. G7 liderleri, toplantıya başlamadan önce aile fotoğrafı çektirdi. Kraliçe II.Elizabeth'in de katılımıyla çekilen aile fotoğrafının ardından toplantılar başladı. 

G7, dünyanın en gelişmiş yedi ekonomisinin bir araya geldiği bir zirve olarak bilinmektedir. Bu ülkeler, 2018'de açıklanan verilere göre küresel net servetin yüzde 58'ini ellerinde bulunduruyorlardı. Rusya 1998'de katılarak G8'i oluşturdu, ancak 2014'te Kırım'ı ilhak ettiği için dışarıda bırakıldı.Çin, büyük ekonomisine ve dünyanın en büyük nüfusuna sahip olmasına rağmen hiçbir zaman üye olmadı. Kişi başına görece düşük refah düzeyi nedeniyle G7 üyeleri gibi gelişmiş bir ekonomi olarak görülmüyor.Avrupa Birliği'nden temsilciler de genellikle G7 zirvelerinde hazır bulunurken, bu yıl Hindistan, Güney Kore ve Avustralya da davet edildi.


 

Özgün İçerik

 


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.