Öğrenci Kariyeri Banner

Neden Yabancı Dil Öğrenmeliyiz?

Neden Yabancı Dil Öğrenmeliyiz?

Yabancı dil öğrenmek hayatınızın herhangi bir döneminde aklınızdan geçmiştir. Peki neden yabancı dil öğrenmeliyiz? Bu soruyu birçok kez  kendinize sormuş ve cevabını merak etmişsinizdir.Bu yazımızda küreselleşen dünyanın vazgeçilmezi haline gelen yabancı dil öğrenmenin neden önemli olduğunu anlatmaya çalıştık.

Neden yabancı dil öğrenmeliyiz? sorusuna cevap olabilecek 5 madde!

1.Farklı kültürleri tanımanıza yardımcı olur

Artık yeni kültürleri tanımak,merak ettiğiniz ülkeye seyahat edemezseniz bile o ülkede yaşayan insanlarla iletişim kurmanıza yardımcı olacak bir imkanınız var. Artık çağın değiştiğini ve dijital dünyanın etkisini düşünürsek internetin harika bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Merak ettiğiniz bir ülke ve kültür hakkında bilgiye erişmenizin bu kadar kolay olduğu bir zamanda dil bilmemek karşınıza çıkan en büyük engel olabilir. Bu yüzden dil öğrenmek için bir adım atın!

2.Farkında olmadan kendinizi geliştirmenizi sağlar

Yabancı dil öğrenmek,farklı bir bakış açısı kazanmanızı sağlar. Araştırma yaparken  birçok kaynağa erişim sağlamanıza olanak sağlarken aslında birçok makaleyi,eseri kendi dilinde okumanız için harika bir fırsat sunar. Eserleri kendi dilinde okumak daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Sosyal medyayı aktif kullanan biriyseniz ve özellikle youtubeda zaman geçiriyorsanız öğrendiğiniz dilde daha fazla içerikle karşılaşabilir ve birçok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Gündemi takip etmekten keyif alıyorsanız özellikle dünyada neler olduğunu farklı kaynaklardan takip etmek isteyen biriyseniz dil öğrenmek sizin için vazgeçilmez olmalıdır. Yabancı dil hayatımızın bu kadar içindeyken neden öğrenmeyelim ki? Dil öğrenmeye başlamak için zaman kaybetmeyin!

3.Seyahat etmeniz için cesaretlendirir

Dünya'da en çok gitmek istediğin ülke neresidir? sorusunu derste veya kursta öğretmeniniz sormuştur. Belki de bir arkadaş ortamında bu konu hakkında konuşmuşsunuzdur. Gözlerinizi kapatın ve bu soruyu kendinize sorun. Şu an hangi ülkede olmak isterdiniz veya en çok gitmek istediğiniz yer neresi? Bu bir şehir, bir sokak, bir mağaza, turistik bir yer olabilir. Peki bu soruların cevabına karşılık olan yerlere gitseniz bile iletişim kuramamak kötü hissetmenize neden olmayacak mı? Sınıfta İngilizce bir kelimeyi yanlış telaffuz ettiğinizde bile kötü hissettiğiniz anlar olmuştur. Peki iletişim kurmak ile ilgili sorun yaşadığınız bir yolculuğa çıkmak için yeterince cesur musunuz? Dil bilmek daha özgüvenli hissetmenizi sağlar ve iletişim kurmaktan çekinmezsiniz.Gitmek istediğiniz yerlerde yerel halkla iletişim kurabilmek bambaşka bir deneyim kazanmanıza yardımcı olacaktır. Şehrin sokaklarında kaybolmanıza ve şehrin ruhunu hissetmenize yardımcı olabilir.

4.Eğitim hayatınızda avantaj sağlar

Üniversite sınavına hazırlanırken herkes kendine mutlaka bir hedef belirlemiştir. Bu hedefi belirlerken en önemli etkenlerden ikisi üniversitenin yurtdışı imkanları ve eğitim dilinin ne olduğudur. Eğer eğitim dili İngilizce bir üniversite seçtiyseniz ve 1 yıl hazırlık eğitimi almak istemiyorsanız İngilizce seviyeniz oldukça önemlidir. İngilizce eğitim alacağınız derslerinizde başarılı olmanız ve üniversitenin yurtdışı fırsatlarından yararlanabilmeniz için yabancı dil bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca ödevler ve sunumlar için araştırma yaparken yabancı dil biliyorsanız daha kapsamlı bir araştırma yapabilirsiniz. Yurtdışında eğitim almak özellikle bu eğitimi burslu bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız dil bilmeniz çok önemlidir. Yabancı dil bilmek birçok kaynağa erişim sağlamanıza yardımcı olur ve farklı seçeneklerin kapısını aralar.

5.Kariyer yolunuzda bambaşka seçenekler sunar

Kariyer planınız var mı? Kendinizi nasıl bir gelecekte hayal ediyorsunuz? Uluslararası bir kariyer hayal ediyor ve büyük ölçekli bir şirkette çalışmak istiyorsanız mutlaka yabancı dil bilmelisiniz. Eğer böyle bir kariyer hayaliniz varsa şirketlerin staj ve genç yetenek programlarını incelediyseniz süreçte bir yabancı dil sınavının yer aldığını görmüşsünüzdür. Yabancı dil bilmek dünyanın her yerinde iş fırsatlarına sahip olmanızı sağlar.

Bunun yanı sıra akademik bir kariyer hedefliyorsanız yabancı dil bilmeniz gerektiğini unutmayın! Ülkemizde birçok üniversite yüksek lisans başvuruları için yabancı dil yeterlilik şartına sahiptir.

Yabancı dil öğrenmek için hangi kaynakları kullanabileceğinize dair bir fikriniz yoksa  İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 6 Youtube Kanalı ve İspanyolca Öğrenmek İsteyenler İçin 7 Kaynak adlı içeriklerimize göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Özgün İçerik

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.