Öğrenci Kariyeri Banner

Mark Zuckerberg’in Baş Ucu Kitabı: Gücün Sonu

Mark Zuckerberg’in Baş Ucu Kitabı: Gücün Sonu

Mark Zuckerberg’e göre Gücün Sonu, “Geçmişten bu yana büyük hükümetlerin, orduların ve diğer kuruluşların sahip olduğu gücün bireylerin tekeline geçişini anlatan," onun baş ucu kitabıdır.  

Zuckerberg’in önem verdiği bu kitabın içeriğine gelin birlikte bakalım.

Gücün Sonu

Türü: Araştırma- İnceleme

Sayfa Sayısı:  428

Vaktiyle Venezüella’da ticaret bakanlığı yapmış ve Dünya Bankası’nda yönetici direktörü olan ödüllü köşe yazarı Moises Naim, “Gücü Sonu” adlı kitabında egemen güçlerin oyuncuları ve tüm alanda onlara karşı olan mikro güçler arasında yaşanan mücadeleyi anlatır. Kitabı yazarken birçok kaynaktan yardım alan Naim, karşıt görüşlü mikro güçlerin diktatör, baskıcı rejimini yıkarak, monopollerde hareketlilik yaratma ve eşsiz avantajlar sunma potansiyeline sahip olduğundan, bu durumun kargaşaya sebep olabileceğinden bahsediyor. İş sektörleri, eğitim, din aynı zamanda  savaş ve barış karşıtlığını yansıtarak bu konuları incelikle ele alıyor. Bahsettiği konuların incelemesini yaparken de hayatın çeşitli alanlarından örneklerle ilaveler yapıyor. Güç kavramı yaygınlığı sürdürürken aslında bir yandan da önemini kaybetmeye başlıyor. Egemen güçler, gücü kontrol altında tutabilmek ve aynı zamanda gücü kaybetmemek için kısıtlı hareket edebiliyor.

Moises Naim bu etkileyici kitabında, güç kavramına çağdaş bir bakış açısı kazandırırken, gücün tüm dünyayı değiştirebilecek yapısına eleştirel bir gözle bakılmasını sağlıyor.

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Atatürk’ün Okumamızı Önerdiği 4 Kitap

Dünya Klasiklerinden 9 Muhteşem Kitap Önerisi

Rus Edebiyatından Okumanız Gereken 5 Eser


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.