Öğrenci Kariyeri Banner

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmak İçin 5 Uygulama Önerisi

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmak İçin 5 Uygulama Önerisi

Okuma alışkanlığı kişinin bir gereksinim olarak algılaması sonucu okuma eylemini, yaşam boyu sürekli ve düzenli biçimde gerçekleştirmesidir. Kişilerin okumayı öğrendikten sonra bu eylemi zevkle yapmalarını sağlamak için kazanmaları gereken önemli bir beceridir. Bu yazımızda kitap okuma alışkanlığı kazanmanız için size yardımcı olacak 5 uygulamayı listeledik.

1. Storytel

storytel

Güncel, en çok okunan kitaplardan, zamansız klasiklere, kişisel gelişimden, akademik kitaplara kadar binlerce kitaba bu platformdan ulaşabilirsiniz. İstediğiniz kitabı, istediğiniz kadar dinleyebilirsiniz. Ayrıca cihazınıza indirdiğiniz sesli ve e-kitaplara, internet bağlantısına ihtiyacın olmadan, çevrim dışı olarak ulaşabilirsiniz. Storytel’in zengin kütüphanesinde her yaştan, her insan için mutlaka bir kitap bulunmakta. 

2. Bartme

bartme

Kişiler arası kitap takas platformu olarak hizmet veren Bartme, adeta dijital takas platformu. Diğerleriyle kitap takası yapmanızı sağlayan bu uygulama sayesinde elinizdeki eski kitaplarınızı başkalarına verip yeni kitaplar alabilirsiniz. Böylece hiçbir ücret ödemeden birçok kitaba sahip olabilirsiniz.

3. 1000Kitap

1000kitap

1000 Kitap Uygulaması okumakta olduğunuz, okumayı düşündüğünüz, yarım bıraktığınız kitapları arşivleme olanağı sunar.  Ayrıca kitap ve yazarlarla ilgili bilgiler, haberler, fotoğraflar, röportajlar yer almaktadır. Kitap arkadaşlıkları kurabileceğiniz, kitaplara yorum yapıp oy verebileceğiniz, her yönüyle faydalı ve eğlenceli içeriğe sahip bir sitedir.

4. Bluefire

bluefire

Çok yönlü bir e-kitap uygulaması olan Bluefire, metin boyutunu gözünüzün rahatlığına göre özelleştirebilme, farklı temalar seçebilme ve göz yormayan gece modu seçenekleri sunuyor. Bluefire üzerinden önemli gördüğünüz noktaların altını çizebilir, kelime taraması yapabilir ve okuma sırasında kalınan noktayı kaybetmeden diğer cihazlarındaki Bluefire uygulaması arasında senkronizasyon yapabilirsiniz.

5. Moon+Reader

moonreader

Moon Reader, android cihazınızı gerçek minyatür bir e-kitaba dönüştüren basit ancak güçlü bir okuyucudur. Özellikle nispeten geniş ekrana sahip mobil telefon ve tablet kullanıcıları için kullanışlıdır. Moon Reader cihazınızın hafızasında depolanan herhangi bir dijital kitabı saniyeler içerisinde okumaya başlamanızı sağlayan kullanışlı ve sezgisel bir arayüze sahiptir. Ayrıca birkaç dokunmatik ekran hareketiyle problemsiz şekilde fonu değiştirebilir veya tipi ve boyutu seçebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz: 

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmak İçin 8 Yöntem

Düzenli Kitap Okumanın 10 Önemli Faydası

2021'de Daha Fazla Kitap Okumak İster Misiniz?

 

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.