Öğrenci Kariyeri Banner

Ekip Çalışmalarında Başarılı Olmak İçin 3 Öneri

Ekip Çalışmalarında Başarılı Olmak İçin 3 Öneri

Pandemi dönemi dolayısıyla neredeyse tüm şirketlerde, uzaktan çalışma modeline geçilerek hızlı bir değişim yaşandı. Uzaktan çalışma sürecine elimizde geldiğince ayak uydurmaya çalışarak, bu dönemde sıklıkla ekip çalışmalarında görev aldık. Ekip çalışmalarında güzel bir çalışma ortaya koyabilmek için ekip içerisinde iyi bir uyum yakalamış olmak gerekiyor. Bu yazımızda sizlere ekip çalışmalarında daha iyi olmanız için 3 önerimiz var.

1. İletişim Kopukluğu Yaşamayınİletişim

“İnsan sosyal bir varlıktır” diye boşa denilmiyor. Bütün ilişkilerin temelinde olan iletişim, ekip çalışmalarında da olmazsa olmaz bir konumdadır. Uzaktan çalışma döneminde yaşanabilecek kopuklukları engellemek amacıyla iletişim daha da önem kazanmıştır. Bu kopukluğun önüne geçmek için ücretsiz olarak erişebileceğiniz “Slack” ve “Discord” uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar ile gruplar oluşturarak konuşabilir, kolaylıkla dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.

2. Görüntülü Toplantıları Düzenli Olarak Yapın

Görüntülü Konuşma

Adını ezberlediğimiz emektar “Zoom” uygulaması sayesinde artık toplantılarımızı rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Fiziken yan yana olamasak da görüntülü toplantılar aracılığıyla herhangi bir kopukluk meydana gelmeden, işlerimizi aksatmadan yapabiliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, düzenli aralıklarla toplantılar yapmak. Rehavete kapılmadan, motivasyonunuzu kaybetmemek için bu toplantı sıklığını iyi belirlemenizde yarar var.

3. Plansız Hareket Etmeyin

Plan

Hepimizin sıkılıp hiçbir şey yapmadan, sadece duvarı izlemek istediği dönemler zaman zaman elbette olabiliyor. Ancak bunu alışkanlık haline getirmek hem ekibinizi hem de sizi verimsiz bir hale getirebilir. Bu nedenle sağlıklı bir çalışma süreci geçirmek için planlı hareket etmelisiniz. “Trello” ve “Asana” gibi uygulamalar aracılığıyla günlük, haftalık ve aylık olarak programlarınızı kolaylıkla takip edebilir, ayrıca ekip arkadaşlarınızın da iş akışlarını gözlemleyebilirsiniz. Böylelikle kopukluk yaşamadan uyumlu hareket edebileceksiniz.

Bu içeriklerimize de bakabilirsiniz: 

Uzaktan Mı Çalışıyoruz, Çalışmaktan Mı Uzağız? 

Çalışmalarınıza Işık Tutacak 6 Dehadan 6 Hayat Dersi ve 6 Çalışma Stili

Esnek Çalışmanın 5 Getirisi

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.