Öğrenci Kariyeri Banner

4 Podcast ile İngilizce Dinleme Becerinizi Geliştirin

4 Podcast ile İngilizce Dinleme Becerinizi Geliştirin

Günün belli zamanlarını İngilizce listening yapmaya ayırarak bu yetinizi güçlendirmek mümkün. Bunun için sizlere Spotify’da 4 klasik kitap önerisi yapacağım. Bu podcastler eğer B1 veya B2 seviyesindeyseniz sizin için daha uygun olabilir. Sadece dinleyerek anlamak zor geliyorsa, başlangıçta kitabın İngilizce versiyonuyla beraber podcasti takip edebilirsiniz. Zaman geçtikçe anlayabileceğinizi fark edeceksiniz, yeter ki pes etmeyin!

1. Gurur ve Önyargı – Jane Austen

gurur ve onyargi

Netherfield’da beş kız çocuğa sahip Anne Bennet’in hayattaki en büyük isteği, kızlarını münasip bir erkek ile evlendirmektedir. Mr. Darcy ve Elizabeth’in ilişkisine yoğunlaşan bu kitap aynı zamanda 19. yüzyıldaki kadınların hapsedildiği ataerkil bakış açısını bir ailenin yaşamı üzerinden analiz ediyor. Spotify linkine buradan ulaşabilirsiniz.

2. Hamlet – William Shakespeare

hamlet

Temasında trajediyi ele alan Shakespeare, Prens Hamlet’in kral olan babasını öldürdükten sonra tahta geçen ve annesi Gertrude ile evlenen amcası Claudius‘tan nasıl intikam aldığını anlatır.  Spotify linkine buradan ulaşabilirsiniz.

3. Emma – Jane Austen

emma

Jane Austen’ın kaleme aldığı Emma, bir taşra kasabasındaki üç genç kızın gerçek aşkı arayışını anlatır. Yazar, 19. yüzyıl İngiliz toplumunun katı ve ikiyüzlü geleneklerini inceden inceye alaya alır. Podcaste buradan ulaşabilirsiniz.

4. Franz Kafka – Metamorphosis(Dönüşüm)

donusum

Evin geçimini tek başına üstlenen ve bundan hiç gocunmayan Gregor’un bir sabah uyanıp kendisini bir böceğe dönüştüğünü fark etmesi üzerine macera başlar. Kısa bir kitap olan Dönüşüm’ün sizi sıkacağını düşünmüyorum. Podcaste buradan ulaşabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

5 Şarkı İle İngilizcenizi İleri Seviyeye Taşıyın

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 6 Youtube Kanalı

İngilizce Öğrenirken Mutlaka Yapmanız Gereken 4 Şey

Oturduğunuz Yerden İngilizce Öğrenin: Toucan Eklentisi

 

 


Tuğba Füsun Özçelik

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.