Psikolojik bir etki plasebo etkisi, insanların telkinler ile kendini iyi hissetmesi veya düşündüğü şekilde hissetmesidir. 2. dünya savaşı sırasında doktorlar savaşta yaralanan askerlere morfini yetirememeye başlar. Serumlar artık bir bir azalınca bu serumlara tuzlu su koyarak morfin etkisi oluştururlar. Bu hasta olan insanlar morfinde olduğu gibi ağrılarının geçtiğini ve iyi hissettiklerini söylerler. Tamamen beynin insan üstünde oluşturduğu bir durum. İlacın yaralarına iyi geldiğini düşünerek tuzlu suyun faydasını yaşamışlardır. Tarihsel açıdan bu şekilde gelişen plasebo etkisi, çoğunlukla insanların kullandığı bir yöntem olduğu söylenebilir.
Günümüzde doktorlar hastaları için bu yöntemi de uygulamakta. Hatta bazı örnekleri bile yaşamış olabilirsiniz. Yaşlı teyzeler ve amcalar doktora gittiğinde herhangi bir ilaç verme gereği düşünmez. Ama teyzeler ve amcalar o ilacın çok büyük bir etkisi olduğunu düşünerek istemeye devam ederler. Hemen hemen herkesin kolaylıkla edindiği bir ilaca ulaşınca da bütün dert ve tasalarından uzaklaştıklarına şahit olabilirsiniz. Bu etkiye yine plasebo etkisi denilebilir. Bu etki kişinin beklentilerine göre şekillenmektedir. İyi geleceğini düşündükleri için o ufak bir ilaç büyük bir etki sağlayabilmektedir.
Kısaca zihniniz size her şeyi mümkün hale getirebilir. Önemli olan kendinize gerçekten inanıp, o hislerin var olmuş gibi zihninizde kabul görmesi, onay olmasıyla gerçekleşmesidir. İyiyi düşünüp iyiyi çağırmak tabiri gibi buna beyni inandırıp yaşamda bunun faydalarına şahit olabilirsiniz. Beyninizin gücü düşündüğünüzden daha fazlası… Dünyanızı değiştirmeniz yine sizin elinizde. Zihninizle küçük oyunlar oynayıp hayatı güzelleştirmek sizin beyninizde.