Öğrenci Kariyeri Banner

Zeki İnsanların Her Gün Söylediği 6 Cümle

Zeki İnsanların Her Gün Söylediği 6 Cümle
Her başarı hareketle başlar, her hareket ise düşünmeyle başlar.

Başarının ilk adımı sizin için önemli olan şeylerin farkına varmakla mümkündür. Sizin için önemli olan şey belirlenir sonra bir amaç bulunur ve bu amaç için her gün bıkmadan çalışmak gerekir.

Bunu sıralamak gayet basit bir işlem ama kendinizi her gün aynı seviyede motive tutabilmek o kadar kolay değil. Bu yüzden zeki insanlar kendilerini her zaman ilk günkü heyecanda tutmak için aşağıda sıralayacağım cümleleri kendilerine söyler.

Şimdi biz de bu cümlelerin ne olduğunu görelim ve bunu her gün kendimize söyleyip kendimizi motive etmeyi deneyelim.

Bunu kimse yapamıyor veya yapmak istemiyor. O yüzden ben yapmalıyım.
Bir ürün ortaya çıkarırken en önemli nokta farklılaşmaktır. Farklı bir şey denemek veya üretmek istiyorsak daha önce kimsenin yapmak istemediği şeylerden başlayabiliriz.

Hemen bugün kimsenin yapmak istemediği birşey yapın. Böylece farklı düşünmenizi sağlayacaksınız. Bir kaç basit denemeden sonra diğer insanlardan farklı düşündüğünüzü siz de farkedeceksiniz.

Daha önce kimsenin sormadığı sorulara cevap bulacağım.
İnsanlar bazen kararsız, bazen güvensiz bazen de çekingen olabilir. Böyle durumlarda insanlar sorularını direk soramaz. Bunun için farklı sorular sorarak asıl sorularına cevap bulmaya çalışır.

Biraz çaba gösterip onların asıl sorularını bulun ve onlara gereken cevabı verin.

Aslında o kadar şeyden sonra sonumuz çok da kötü olmadı.
Bence en kötü korku bilinmezlik korkusu veya denemenin vermiş olduğu korkudur. Birşeyleri denemekten her zaman korkarız ama aslında o şeyi denediğimizde sonucu çok kötü olsa bile bizim düşündüğümüzden her zaman daha iyi sonuçlanır.

Sizler de her gün riskli birşeyler deneyin. Böylece hem korkunuzu yenersiniz hem de problemleri aşma konusunda uzmanlaşmış olursunuz.

Her şeyi bugün yapamam ama en azından küçük bir adım atabilirim.
Fikriniz var, amacınız var ve bir de planınız var. Bu hiçkimsenin umrunda olmaz. Ortaya birşey koymadan aslında hiçbir şey yapmamışsınızdır.

Onlarca fikriniz arasından birini seçin, planınızı yapın ve harekete geçin. Her gün küçük adımlarla bir amacınızı gerçekleştirmeye çalışın.

Başka insanların ne düşündüğünü umursamayacağım.
Çoğu zaman insanların ne düşündüğünü umursarız ama söz konusu hayatını yaşamak olunca bunu bir kenara bırakın.

Çoğu zaman büyük fikirler başkaları ne düşünür diye hiç dile getirilmiyor ve gerçekleştirilmiyor. Bunu aşın ve fikriniz herneyse onu gerçekleştirmeye çalışın. Başarılı olduğu sürece hiçkimse bunun saçma olduğunu söylemeyecektir.

Mükemmel olmayabilir ama benim için gayet iyi.
Hiçbir proje veya girişim mükemmel değildir. Siz de yaptığınız işin mükemmel olduğunu düşünmeyin ve her zaman eklenecek veya yenilenebilecek bir şeyler olduğunu unutmayın.

Mükemmel değil diye de kendinizi başarısız görmeyin. Sadece daha iyisini yapmaya çalışın.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.