Öğrenci Kariyeri Banner

Yurtdışı'na Çıkmanın En Kolay Yolu: AB Gönüllülük Projesi

Yurtdışı'na Çıkmanın En Kolay Yolu: AB Gönüllülük Projesi

Avrupa Birliği tarafından düzenlenen Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi sayesinde neredeyse masrafsız şekilde yurtdışına çıkabilirsiniz. Üstelik programın katılımcılarına 100-300 Euro arasında bir cep harçlığı da veriliyor. Programın amacı gençlerin Avrupa'da bulunan gönüllülük programlarına katılarak ülkeleri gezme fırsatı bulması. Bunun sağlanması için de başvuru şartları mümkün olduğu kadar kolay tutuluyor.

Programa Dair Başvuru Detayları

Programa Dair Başvuru Detayları

Programın başvuru şartları mümkün olduğu kadar basit olduğu için yeterince isteyen herkesin başvurmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

  • Genelde 2-12 ay sürüyor.
  • Hiçbir ücret talep edilmiyor.
  • 100-300 Euro cep harçlığı veriliyor.
  • Diploma istenmiyor.
  • Yabancı dil gerekmiyor. (Dil bilmek öncelik sebebi)

Nasıl Başvuru Yapılır?

Programa başvurmak için öncelikle Avrupa Birliği'nin kendi sitesi üzerinden uygun bir ilan yakalamanız gerekiyor. Bu noktada çok dikkatli olmanızda fayda var çünkü Avrupa Birliği sitesini taklit ederek insanları dolandırmaya çalışan çok fazla sayıda kopya site bulunuyor.

Gönüllülük hizmetiyle ilgili başvuruların olduğu sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Sayfada Türkçe dil desteği de olduğu için diğer detaylara da kolayca ulaşabileceksiniz.

Yurtdışına Çıkmak İçin Diğer Tüm Fırsatlar

Daha önce yurtdışına çıkma konulu benzeri fırsatların olduğu 10 maddelik bir listeyi Instagram üzerinden paylaşmıştık. Aşağıdan ilgili gönderiye ulaşabilirsiniz.

 


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.