Öğrenci Kariyeri Banner

Yurtdışı Genç Liderler 2014 Programı başvuruları başladı.

Yurtdışı Genç Liderler 2014 Programı başvuruları başladı.
genc liderler

Başkanlığımızın 2013 yılında başarıyla hayata geçirdiği Yurtdışı Genç Liderler Projesi, ikinci grup ile devam ediyor.

Yurtdışındaki yeni nesil Türklerin başarılı rol modelleri olarak yetişebilmeleri, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunabilmeleri maksadıyla 2013 yılında başlatılan proje, farklı ülkelerde eğitim ve sosyal hayatta başarı gösteren gençlerin yıllara yayılan bir program dâhilinde eğitim almalarını öngörmektedir. Proje kapsamında bir araya gelen ilk grup genç liderlerle ilgili çalışmalar devam ederken, yeni genç liderlerden oluşan ikinci grup için başvurular alınmaya başlandı.
Genç Liderler 2014 Programına, ilk olarak Mart ayı içerisinde Ankara'da bir haftalık bir eğitim programı ile başlanacak, daha sonra yaz aylarında bir haftalık bir kültür gezisi programı ile devam edilecektir. Programda gençlerimiz, eğitim seminerleri, kültür gezileri, atölye çalışmaları ve vizyon konuşmalarına katılacak, staj imkânlarından faydalanacak ve tüm grupların katılımıyla düzenlenecek olan Genç Liderler Zirvesiyle programı tamamlamış olacaklardır.
2014 yılı Yurtdışı Genç Liderler Programına başvurular aşağıdaki ülke ve bölgelerden kabul edilecektir: Almanya, İsviçre, Belçika, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İrlanda, İsveç, İtalya, Norveç, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Kazakistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan'ın yanı sıra Afrika ve Latin Amerika ülkeleri.

Programa aşağıdaki başvuru şartlarını sahip olan adaylar başvurabilecektir:
1. Türk Vatandaşı olmak veya vatandaşlıktan izinle çıkmış olmak,
2. Ortaöğretiminin (lise eğitiminin) tamamını yurtdışında tamamlamış olmak,
3. 1 Ocak 1991 ve 31 Aralık 1994 tarihleri arasında doğmuş olmak,
4. Anılan ülkelerden birinde Lisans veya Yüksek Lisans (tez ders aşamasında olan) öğrencisi olmak.

Ayrıca, adayın eğitim, kültür, sanat veya teknoloji alanlarındaki başarısı, sivil toplum faaliyetlerine katılımı da değerlendirmede dikkate alınacaktır. Yalnızca internet üzerinden kabul edilecek başvuruların 24 Aralık 2013 - 20 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi www.ytb.gov.tr/gencliderler2 adresinden alınabilir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.