Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Staj İmkanı Bulabileceğiniz 5 Site

Yurt Dışında Staj İmkanı Bulabileceğiniz 5 Site

Yurt dışında staj yapmak tüm öğrencilerin hayalidir ancak staj bulmak göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Pandemi süreci ile birlikte gelişen yeni normal ile birlikte stajlar da online üzerine taşındı. Bu süreçte online olarak ücretli veya ücretsiz, tam ya da yarı zamanlı olarak staj yapmak isteyen üniversite öğrencisi veya yeni mezun musunuz? İşte yurt dışında staj imkanı bulabileceğiniz 5 site:

1. InternQueen

Yurt dışı staj programı arayan öğrenciler için InternQueen, en iyi sitelerden biridir. Amerika’da etkin olan site, özellikle Los Angeles, New York, Washington DC gibi şehirlerde tasarım, pazarlama, medya, işletme, finans gibi alanlarda staj imkanları sunar. Sitenin en güzel yanı online staj fırsatlarına sahip olması ve özgeçmişten motivasyon mektubuna ve stajlar hakkında ayrıntılı bilgilere kadar birçok konuda blog yazılarına ulaşabilmenizi sağlamasıdır. 

Online Staj

Siteye Ulaşmak İçin Tıklayın

 

2. YouTern

Staj yapmak isteyenler için YouTern, sıradışı bir sitedir. Twitter, LinkedIn, Facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanarak bağlanabileceğiniz web sitesi, Mark Babbitt tarafından kurulmuştur. Staj arayanların bir form doldurarak danışmanlarla etkileşim halinde olacağı site, 100’den fazla şirketle bağlantılara sahiptir. Mashable, Forbes, Huffington Post gibi önde gelen medya sağlayıcıları tarafından kariyer odaklı en iyi web siteleri arasında yer alan YouTern, bugüne kadar binlerce öğrenci, yeni mezun ve genç profesyonele yardımcı olmuştur. 

Online Staj

Siteye Ulaşmak İçin Tıklayın

 

3. IdeaList

Yurt dışında okumak, yurt dışı staj yapmak, gönüllü organizasyonlara katılmak ya da iş aramak istiyorsanız, IdeaList tam size göre bir sitedir. Çok kullanışlı bir arayüze sahip IdeaLıst, yurtdışı staj aramaları için özel bir sekmeye sahiptir. Böylelikle staj yapmak istediğiniz ülke ve şehire göre arama yaparak, çalışmak istediğiniz sektörlere göz atabilirsiniz. İngilizce ve İspanyolca dil seçeneklerine sahip IdeaList, 1.4 milyon aylık ziyaretçisiyle öğrenciler ve mezunlar için ideal bir sitedir. 

Online Staj

Siteye Ulaşmak İçin Tıklayın

 

4. GoAbroad

Yurt dışı eğitim, staj, gönüllü hizmetler, burs, iş ve daha birçok konuda hizmet veren site, özellikle yurt dışında staj programları arayan öğrenciler için idealdir. Seçtiğiniz sektörde, aralarında Japonya, Almanya, İspanya, Avustralya, Güney Afrika ve İngiltere gibi popüler ülkelerin yer aldığı işletme, hukuk, tıp, pazarlama gibi en çok tercih edilen alanlarda yurt dışı staj yapma imkanı sağlayan site, öğrencilerin uluslararası deneyim kazanmalarına yardımcı olacak becerileri kazanmaları için hizmet veren faydalı bir sitedir.

Online Staj

Siteye Ulaşmak İçin Tıklayın

 

5. WayUp

Amerika’nın popüler şehirlerinde zengin yurt dışı staj programlarına sahip WayUp, aynı zamanda ücretli stajlar ve yaz stajları için de idealdir. Bugün aralarında Unilever, Nielsen, L’Oreal, Johnson&Johnson, Disney, Starbucks gibi dünyaca ünlü şirketlerin olduğu site; biyoloji, bilgisayar bilimi, mühendislik, moda, mimarlık, hemşirelik, ekonomi gibi alanlarda New York, San Francisco, Chicago, Denver gibi şehirlerde geniş yelpazede staj fırsatları sunar. 

Online Staj

Siteye Ulaşmak İçin Tıklayın

 

Özgün İçerik


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.