Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışına Çıkmak İçin Ucuz Uçak Bileti Almanın 10 Yolu

Yurt Dışına Çıkmak İçin Ucuz Uçak Bileti Almanın 10 Yolu

Yurt dışına çıkma hayali olanlar başta olmak üzere uçak bileti konusu pek çok kişi için hayati öneme sahip bir konudur. Bu yazımızda geçmiş tecrübelere dayanarak en ucuza uçak bileti almanızı sağlayabilecek tüm yöntemleri derledik.

Ucuza Uçak Bileti Alma Yolları

Popüler bilet uygulamalarını telefonunuza indirerek üye olun çünkü kampanya bildirimleri öncelikli olarak üyelere gönderilmektedir.

bilet uygulamalarını indirin

Bunun ardından sürekli olarak maillerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Maillerde de fırsat duyuruları paylaşılmış olabilir.

maillerinizi kontrol edin

Biletinizi yaklaşık 4 ay önce alın. Bir şey olur korkusuyla hareket etmek bileti en az 200-300 lira fazla bir fiyata almanıza neden olabilir.

Kafanızda gideceğiniz yeri ve tarihi önceden belirleyin ki kampanyalar arasında kaybolup hiçbir adım atamaz hale gelmeyin.

kampanyalar arasinda kaybolmayin

Kış aylarını değerlendirin; genellikle en ucuz uçak biletleri Ocak, Şubat aylarında bulunur. (Yılbaşı gibi özel günler hariç)

kış aylarını tercih edin

Mümkünse biletinizi haftaiçine alın. İstatistiklere göre en uygun gün ise Çarşamba günüdür.

Havayollarıyla anlaşmalı kredi kartları kullanın. Böylece biriktirdiğiniz mil ve puanlarla biletinizi daha da ucuza getirebilirsiniz.

anlaşmalı kredi kartı kullanın

Tek bir yere bakmayın. Bazen hiç beklemediğiniz uygulamalardan çok iyi fiyatlar alabilirsiniz.

Aynısı havalimanı için de geçerli. Türkiye'de Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı arasında nasıl fark varsa diğer ülkelerde de aynı durum geçerli.

farklı havalimanlarına bakın

Uzun yollarda aktarma yapma seçeneğini değerlendirin.

aktarma seçeneğini değerlendirin


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.