Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışına Çıkmak İçin Burs Bulabileceğiniz 9 Site!

Yurt Dışına Çıkmak İçin Burs Bulabileceğiniz 9 Site!

Yurt dışına çıkmak her zaman masraflıydı ancak son birkaç yıldır yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle birçok öğrenci için neredeyse hayal olarak kalma durumuna geldi.

Bu sebeple birçok öğrenci eğitim amacıyla yurt dışına çıkabilmek için alternatif yolları araştırmaya koyulmuştu. Bu yollardan en önemlisi de; burs bulabilmek. İnternette kendinize kolaylıkla burs bulabileceğiniz birçok site mecvut ancak aralarında dolandırıcılar da yok değil.

Bu konuda işinizi kolaylaştırabilmek amacıyla, yurt dışına çıkmak için burs bulabileceğiniz en güvenilir siteleri sizler için araştırdık ve bir araya getirdik.

İşte yurt dışına çıkmak için burs bulabileceğiniz 9 site:

1- Scholars4dev

Aralarında ekonomi, mühendislik, tıp, bilgisayar bilimi,hukuk, bilim ve teknolojinin de olduğu alanlarda yüksek lisans,doktora ve doktora sonrası araştırma derecelerinde uluslararası öğrencilere burs imkanı sağlayan çok kapsamlı bi site.

2- Peterson

Mevcut en sağlam üniversite eğitiminizi finanse edebileceğiniz kaynaklardan biri olan Peterson’s, Amerika’da okumak isteyen uluslararası öğrencilere burs imkanları sunuyor.

3- Fastweb

Türk öğrencilerin yurt dışı burs arayışlarında en önemli yardımcıları olan ücretsiz bir sitedir. Öğrencilere eğitimlerini finanse edebilecekleri ilgi alanlarına, becerilerine ve lisansüstü derecelerine göre burs imkanlarını arama fırsatı sağlıyor.

4- Chegg Scholarships

Ücretsiz bir platform olan Chegg, tüm alanlarda araştırma yapabileceğiniz 25 binden fazla burs fırsatı sunuyor.

Bu sitelere ek olarak birçok yurt dışı eğitim fırsatı sunan Orbis'in sitesini ziyaret etmek ve dilerseniz yüz yüze danışmanlık hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

5- Scholarships

1998 yılında kurulan site, tüm dünyadan öğrencilere burs araması yapabilecekleri harika bir platform sunar.

6- Internationalscholarships

International Scholarships, öğrencilere ödüller, hibeler ve bursların da olduğu tüm finansal destekler hakkında bilgi ve başvuru imkanı sunan zengin bir platformdur.

7- iefa

Yurt dışında burs bulabileceğiniz en iyi sitelerden biri olan iefa, kapsamlı bir burs arama portalıdır. Sitede bursların yanı sıra yurtdışı kredi imkanı da sunuluyor.

8- Cappex

Site 11 milyar dolardan fazla burs seçeneğine sahip olduğunu iddia ediyor. Kaydolmadan önce, son başvuru tarihi, cinsiyet, etnik köken, okul yılı ve diğer özelliklere göre dizinde arama yapabilirsiniz.

9- UniGo

3 buçuk milyondan fazla burs ve hibeden oluşan bir veri tabanına ek olarak, Unigo, üniversite öğrencilerinin okul için ödeme yapmasına yardımcı olmak için kendi burslarından 14’ünü sunmaktadır.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.