Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışı Dil Eğitiminde En Çok Tercih Edilen Ülkeler

Yurt Dışı Dil Eğitiminde En Çok Tercih Edilen Ülkeler
yd

Üniversite öğrencisisiniz veya okuldan yeni mezunsunuz. Gelecek ile ilgili birçok hayaliniz var ama kariyer basamaklarınızın önündeki en büyük engel, yabancı dil sorunu… Bu sorunu aşmak için, yurt dışında alabileceğiniz çok fazla dil kursu fırsatı olduğunu biliyorsunuz. Peki, eğitim için en çok hangi ülkeler tercih ediliyor?

Yabancı dil bilgisi, bugün birçok insanın kendini yetersiz hissetmesine neden olan eksikliklerin başında geliyor. Başvuru yapılan firmanın iyi seviyede yabancı dil bilen bir çalışan arayışında olması veya yapmak istenilen işte yabancı dilin, görev tanımının büyük bir kısmını oluşturması, adayların kendini diğer adaylara oranla daha şansız hissetmesine ve özgüven eksikliğine neden olabiliyor.

[ad name="Google Adsense"]

Yabancı dili etkin bir şekilde konuşabilmek ve kullanabilmek için ise birçok alternatif bulunuyor. Bu alternatiflerden biri de yurt dışında dil eğitimi… Türkiye’de her yıl yaklaşık 100 bin öğrenci eğitim amacıyla yurt dışına gidiyor ve bu rakamın 35 bini dil eğitimi alan öğrencilerden oluşuyor. Yurt dışı eğitiminde en büyük payı lisans, lisansüstü, dil eğitimi ile Work&Travel alırken, Türk öğrenciler dil eğitimi için en çok İngiltere, ABD, Malta, Kanada, Avusturalya ve İrlanda’yı tercih ediyor.

İşte yabancı dil eğitimi için en çok tercih edilen ülkeler ve ülkelere göre dil eğitiminin ortalama ücret bilgileri:

İngiltere
Yurt dışı eğitiminde öğrencilerin gözdesi konumunda olan İngiltere’de dil eğitimi, en az 1 haftadan başlıyor, en çok 44 haftaya kadar dil kursu alınabiliyor. Tercih edilen şehirler Londra, Brigthon, Cambridge, Oxford ve Bournemount olurken bir öğrencinin 6 aylık kurs ücreti yaklaşık 2 bin 400 Sterlin oluyor. İngiltere’nin coğrafi olarak Türkiye’ye yakın olması ve ana dili İngilizce olması nedeniyle, Türk öğrenciler en çok İngiltere’yi tercih ediyor.
ingiltere635

ABD
ABD yurt dışı dil eğitimi için Türk öğrencilerin en çok gittiği ikinci ülke konumunda. Dil kursları için en çok New Yok, San Francisco, San Diego ve Boston tercih edilirken kurslar en az 1 haftadan başlıyor ve 52 haftaya kadar dil kursu alınabiliyor. Bir öğrencinin 6 aylık eğitim bedeli ise yaklaşık 3 bin 200 Dolar.
abd989

Malta
Son yıllarda en çok ilgi gören ülkelerden biri ise Malta. Hem yakın olması hem de diğer ülkelere nazaran konaklamanın ve dil eğitiminin fiyatının ekonomik olması nedeniyle Türk öğrenciler tarafından tercih edilen Malta’da 6 aylık dil eğitimi ve konaklama yaklaşık 3 bin 250 Euro. Malta, nüfusun büyük bir çoğunluğunun İngilizce bilmesi ve yaşam koşullarının ekonomik olması nedeniyle de ön plana çıkıyor.
MALTA6453

Kanada
Türkiye’ye olan uzaklığı ve iklimi nedeniyle Türk öğrenci sayısının diğer ülkelere nazaran daha az olması Kanada’yı çekici kılıyor. Dil eğitiminde Toronto, Vancouver başı çekerken kurslar en az 1 haftadan başlıyor 52 haftaya kadar çıkabiliyor. Kanada’da bir öğrencinin ortalama eğitim ücreti 4 bin 500 Kanada doları.
kanada533

Avustralya
Yaşam standartlarının yüksek olması ve dil okuluna gelen öğrencilere haftalık 20 saat çalışma izni verilmesi nedeniyle öğrencilerin tercih ettiği bir diğer ülke ise Avustralya. En ilgi gören şehirler Sidney ve Melbourne olurken 6 aylık dil eğitimi bedeli yaklaşık 5 bin 200 Avusturalya doları.
avustralya73

İrlanda
Avrupa’da dil eğitiminde ön plana çıkan bir diğer ülke İrlanda. Dublin, İrlanda’da öğrencilerin eğitim için yoğunlukla gittiği şehir ve kurslar 2 haftadan başlıyor, 52 haftaya kadar çıkabiliyor. 25 hafta üzeri kursa gelen öğrencilere haftada 20 saatlik çalışma izni verilmesi nedeniyle öğrencilerin tercihlerini etkileyen İrlanda’da 6 aylık eğitim ücreti 3 bin 100 Euro’dan başlıyor.irlanda4534

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.