Öğrenci Kariyeri Banner

YouTuber’ın Ağaç Dikme Kampanyasına CEO’lardan Destek Geldi

YouTuber’ın Ağaç Dikme Kampanyasına CEO’lardan Destek Geldi
YouTuber Jimmy Donaldson’ın 20 milyon kullanıcıya ulaşmasının ardından sosyal medyada “teamtrees” etiketiyle başlattığı ağaç dikme kampanyasına CEO’lardan destek geldi. Kampanyanın destekçileri arasında YouTube CEO’su SusanWojcicki, Twitter CEO’su Jack Dorsey, SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk da yer alıyor. Kampanya kapsamında 20 milyon ağaç dikilmesi hedefleniyor.

MrBeast olarak bilinen Amerikalı YouTuber Jimmy Donaldson mecrada 20 milyon aboneye ulaşmasını kutlamak amacıyla her bir abonesini temsilen 20 milyon ağaç dikme seferberliği başlattı. Bu kapsamda #teamtrees etiketiyle başlatılan kampanyada destekçiler ekilecek her bir ağaç için 1 dolar bağışta bulunabiliyor. Hastag ile aynı adı taşıyan web sitesini açmak için Arbor Day Foundation ile ortaklık kuran YouTuber Jimmy Donaldson’ın kampanyası şimdiden 10 milyon dolarlık bir bağışa ulaştı.

Ocak 2020’ye kadar dünyanın dört bir yanında ağaç dikmeyi amaçlayan kampanya global çapta büyük yankı uyandırdı. Bağışlar bir ABD kuruluşu olan ve ağaç dikmeye adanmış kar amacı gütmeyen Arbor Day Foundation’a gidiyor.

Kampanyaya YouTube CEO’su SusanWojcicki, Twitter CEO’su Jack Dorsey, müzik yapımcısı Alan Walker, Shopify’ın Kanada merkezli kurucusu ve CEO’su Tobias Lütke ve Elon Musk gibi isimler de bağışta bulundu. Kampanyaya ayrıca Ukrayna da ülke olarak bağışta bulundu.

Twitter’dan, MrBeast’e ağaçların nerelere dikileceğini soran Musk, projeye 1 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu ve Twitter’daki ismini “Treelon” olarak değiştirdi. Ardından 1 milyonuncu müşteriye ulaşan Shopify CEO’su Tobi Lutke 1 milyon 1 dolar ile şu ana kadarki en yüksek bağışı yapan isim oldu.

Jimmy Donaldson’ın videosunu izlemek isterseniz TIK!

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.