Öğrenci Kariyeri Banner

Yolları Güneş ile Kat Eden Bir Ekip: İTÜ Güneş Arabası Ekibi

Yolları Güneş ile Kat Eden Bir Ekip: İTÜ Güneş Arabası Ekibi

“Güneş sadece ısı ve ışık kaynağı olan / yörüngesinde bulunduğumuz bir gök cismi değil. Bizler bunu kanıtlamak ve geleceği aydınlatmak için yola çıktık.”


-İTÜGAE, 2004


Güneş Arabası Nedir?
1 (1)
 Güneş arabasının üzerinde bulunan güneş panelleri, güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirir. Aynı zamanda araba üzerinde bir de akü sistemi bulunur. Araç bu panellerden elde edilen enerjiyi ve akünün enerjisini kullanarak çalışır. Araç güç tüketmiyorsa veya güneşten gelen güçten daha az bir tüketim var ise, güneşten gelen enerjiden artan kısım araç aküsünü şarj eder.


Güneş olmadığında araç akü sistemindeki enerjiyi kullanır. Başlangıçta akü sisteminde 5kWhlik enerji mevcut iken ortalama 80km/h ile 300km gidebilmektedir. Araç ortalama 80km/h ile giderek 100km'de 0,15 TL harcar.


İTÜGAE Kimdir?
İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi (İTÜ GAE), alternatif enerji ile çalışan geleceğin araçlarını üretmek, teorik bilgileri pratiğe dönüştürmek, uluslararası standartlara uygun yeni ürünler ortaya koymak amacıyla 2004 yılında kurulmuştur.


Misyonumuz, 2004’ten bu yana süregelen ekip kültürünün devamlılığını sağlayarak güneş enerji sistemleri ve elektrikli araç teknolojileri üzerine çeşit alanlarda AR-GE çalışmaları yapmak ve bu doğrultuda araçlar tasarlayarak, uluslararası standartlarda yerli, kaliteli ve rekabetçi ürünlerin gelişimine katkıda bulunmaktır.
2


Vizyonumuz, dinamik, araştırmacı ve paylaşımcı bir ruhu özümsemiş, temiz enerji ve ileri teknolojileri kullanıp geliştirebilen, geleceğin taşıtlarını tasarlayan ve üreten, ülke endüstrisine aktif olarak hizmet edebilecek, alanında yetkin mühendisler yetiştirerek ulusal ve uluslararası alanda İTÜ ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmektir.


Üniversitemizin farklı mühendislik bölümlerinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler bir araya gelerek 15 yıl içerisinde güneş enerjisi ile çalışan biri farklı tip ve kategorilerde toplam 9 adet araba üretmiştir.
Son olarak, bunlardan en yenisi ‘’B.O.W. ISTKA’’yı  13 farklı branştan 38 kişilik bir ekip ile tasarlayan ve üreten takımımız, bu aracıyla Avustralya’da alanında dünyanın en prestijli organizasyonu olan World Solar Challenge Yarışması’na katılmıştır.


İTÜGAE'yi Daha İyi Tanımak istiyorsanız;

Ekibimizin web sitesi:  www.itugae.com

Ekibimizin sosyal medya hesapları:


Instagram: @itusolarcarteam
Twitter: @itusolarcar
Facebook: @itusolarcarteam
LinkedIn: ITU Solar Car Team
Youtube: aribagae

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.