Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK, Hangi İllerde Eğitime Ara Verildiğini Açıkladı!

YÖK, Hangi İllerde Eğitime Ara Verildiğini Açıkladı!

Kahramanmaraş ile birlikte 10 ilde meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu, hangi illerde eğitime ara verildiğini açıkladı.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde eğitime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyordu. YÖK yaptığı açıklama sonrasında hangi illerde üniversitelerin eğitime ara verdiğini açıkladı. 

22 İlde Bahar Yarıyılı Eğitim-Öğretim Dönemini Ertelendi!

Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, "Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

YÖK'ten daha önce yapılan açıklamada; Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiği duyurmuştu.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan basın açıklamasında, afet bölgelerindeki üniversite kampüslerinde il afet koordinasyon kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde vatandaşlara yiyecek ve içecek dağıtımı yapılacağı duyuruldu. Açıklamada aynı zamanda kampüslerin barınmaya da açıldığı ifade edildi.

YÖK tarafından yapılan açıklamanın devamı şöyle:


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.