Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK Atlas YKS Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

YÖK Atlas YKS Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK Atlas tercih robotu da gündeme geldi. Sınava giren öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler.

YÖK Atlas tercih robotu ile öğrenciler internet üzerinden tercih işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır ve YÖK Atlas Lisans ve Önlisans bölümlerine nereden bakılır? Gelin birlikte bakalım..

YÖK Atlas Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

YKS tercih robotu, birçok öğrencinin bölüm tercihlerinde önemli etkiye sahip. Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal alanlardan girdikleri YKS sonrası elde ettikleri sonuçlara göre belirli bir puana sahip olan öğrenciler, buna göre tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlerden birisini tercih edebilecek. 

YÖK tarafından yayınlanan Atlas Tercih Robotu, lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor. Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuyor.

Lisans Tercih Sihirbaz'nı kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önlisans Tercih Sihirbazını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.