Öğrenci Kariyeri Banner

YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Bugün Başlıyor!

YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Bugün Başlıyor!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, ek yerleştirme tercihleri bugün itibarıyla başlıyor.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre; adaylar 2023-YKS ek yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül tarihleri aralığında TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet sitesinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından gerçekleştirebilecek.

YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Başlıyor!

YKS ek yerleştirme tercihleri bugün saat 14:00'te başlayacak, 17 Eylül saat 23.59’da ise sona erecek. Adaylar, yayımlanan 2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'ndan ön bilgi edinebilecek. Ek yerleştirme işlemleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Adayların 2023-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmeleri için 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmeyecek şekilde istedikleri sayıda tercih yapabilecek.

2023-YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapamayacak. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2023-YKS merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekiyor.

50 TL'lik ek yerleştirme ücreti, 18 Eylül 2023 saat 23.59'a kadar yatırılabilecek. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine alınmayacak.

2023-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilecek. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekecek. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.