Öğrenci Kariyeri Banner

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümünü Bilmeyen Kaldı Mı?

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümünü Bilmeyen Kaldı Mı?
Biyomühendislik; elektriksel, mekanik, kimyasal, optik ve matematiksel prensiplerin pratik uygulamaları ile biyolojik sistemlerin (insan, hayvan vs.) anlaşılması, modifikasyonu veya kontrolünün yanı sıra hastalıkların teşhis ve tedavisinde yardımcı olan, fizyolojik fonksiyonları görüntüleyebilen ürünlerin dizayn edilmesi ve üretilmesini kapsayan bir bilim dalıdır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü yaptığı araştırmalar ve verdiği eğitim ile bilimsel keşifleri yönlendirmek, biyomedikal teknolojiyi geliştirmek ve mühendislik bilimleri ile yaşam bilimleri arasında bağlantı oluşturmak amacını taşımaktadır.

15994185

Üniversitemizdeki bu bölümümüzde;

  1. Öğrenciler mühendislik prensiplerini ve teknolojisini; enstrümantasyon, malzeme, tanı ve tedavi edici tasarlamaları; yapay organları; tıpta gereksinim olan diğer donanımları; canlı sistemlerin yapı ve işlev konusunda yeni temel prensiplerini bulma yeteneğini öğretmeyi,

  2. Tıp, Fizyoloji ve Biyolojinin sorunlarını anlamak, tanımlamak ve çözmek için mühendislik ile bilimlerinin prensip ve yöntemlerini yaşam ve tıp bilimlerine uygulayan,

  3. Elektriksel, mekanik, kimyasal, optiksel ve matematiksel prensiplerin pratik uygulamaları ile biyolojik sistemlerin (insan, hayvan vb.) anlaşılması, modifikasyonu veya kontrolünün yanı sıra hastalıkların teşhis ve tedavisine yardımcı olan, fizyolojik fonksiyonları görüntüleyebilen ürünlerin tasarlanması ve üretilmesini öğretmeyi amaçlamaktadır.


ytu

Biyomühendislik eğitimini görmekte olan kişilerin yüksek biyomühendislik maaşı beklentileri ile yurt dışında mesleğe devam etme beklentileri bulunmaktadır. Bugün Amerika’da yeni mezun bir biyomühendisin ortalama maaşı 8000 TL’yi bulmaktadır. Ancak yurt dışında bu mesleği gerçekleştirmek için gerçekten çok başarılı olmak gerekir. Gerek üniversite eğitimi gerek yabancı dil bilgisi gerekse de mesleki yeterlilik gibi durumlar üst seviyede tutulduğu takdirde bu fırsat kapısı Türk biyomühendislere açılmaktadır.

bioengineering-biofuels-and-food-crops

Ülkemizde henüz yeni bir yapılanma olarak söyleyebileceğimiz biyomühendislik, yurt dışında daha uzun süredir olduğundan orada bu mesleği yerine getirmekte olan kişiler son derece donanımlı olmaktadır. Biyomühendisler için hem özel sektörde hem de devlet kurumlarında iş imkanı bulunmaktadır. Bakıldığında; özel veya devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, laboratuvarlar, gıda ve tarım sektörleri, özel ilaç firmaları, klinikler ve daha başka iş alanları biyomühendislerin çalışma alanlarını oluşturur. Özel sektöre bakıldığında; yeni mezun olan bir biyomühendis; kurumun içerisinde bulunduğu sektör, kurumsallığı, iş politikası gibi çok başka sebeplere göre farklı maaşlar alabilmektedir.

Özel İçerik: İsa Kaya

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.