Öğrenci Kariyeri Banner

Yepyeni ve Aykırı İş Fikirleri

Yepyeni ve Aykırı İş Fikirleri
Yepyeni ve Aykırı İş Fikirleri

 Artan rekabet ortamı sonucunda her geçen gün yepyeni meslekler hayatımıza giriyor. Bu konuya eğlenceli bir pencereden baksak nasıl olur ?




Dünya ekonomisi genişledikçe yeni meslekler hayatımıza girdi. Sonra bunlar da kendi arasında uzmanlıklara ayrıldı. Örneğin önce reklamcılık doğdu, sonra reklam yazarı, grafik tasarımcı gibi kendi arasında dallara ayrıldı. Ayrıca günümüzde hızla artan teknoloji yeni iş kollarını hayatımıza soktu. Girişimcilik ruhu da sürekli yaygınlaşıyor olmalı ki, duyunca şaşırdığımız yepyeni işler karşımıza çıkmaya başladı.

[ad name="Google Adsense"]

Örneğin ağlamacılık bir diye iş kolundan haberdar mıydınız? Bunlar cenazelere, taziyelere falan gidip ağlayan ekipler. Son dönemde duyduğumuz ilginç işler arasında lokma dağıtıcılığı (hayır amacıyla, belirlediğiniz mekanda halka lokma dağıtıyorlar) ve para karşılığı dayak yiyen stres koçu gibi şaşırtan örneklere de rastladık.

Bu durumdan yola çıkarak konuya biraz da espriyle yaklaşalım ve fikir jimnastiği yapalım istedik. Şöyle meslekler olsa nasıl olur örneğin:

Flört Elektrikçisi

Evlilik programlarında başlayan elektrik alma-alamama problemine çözüm bulan bir iş kolu. Bir çeşit çöp çatanlığa benzese de tam öyle değil. Amacı mantık evliği noktasında birbirine uygun olduklarını düşünen çiftlere gerekli elektriği sağlamak. Örneğin “Arkadaş iyi çocuk be yenge, hem dikkat edersen profilden Kıvanç Tatlıtuğ’a da benziyor” gibi yaklaşımlarda bulunan biri olabilir flört elektrikçisi.

“Rent A Cat” Uzmanı
Yepyeni ve Aykırı İş Fikirleri-ad29p7syd6

“rent a car” yani oto kiralama işine kelime benzeşmesi yardımıyla akıllarda kalacak bir iş olabilir “rent a cat” yani “bir kedi kirala”. Gerçi sokaklar, barınaklar bu kadar kedi doluyken, kedisever biri bu şirin hayvanlardan birine kiralık olarak sınırlı bir süreliğine neden sahip olmak istesin ki? O da ayrı bir konu.

Okeye Dördüncü, Maça Kaleci
Yepyeni ve Aykırı İş Fikirleri-ft3ix5ne2v

Bu işi yapan kişi halı sahaların ve kahvelerin civarında dolaşıp soruşturur. Okey oyunun büyük problemi olan bir türlü dördüncü oyuncu bulamama sorununa derman olabilir kişi. Aynı zamanda  halı sahalarda kaleci olmayı teklif ederek buradan da bir gelir elde edebilir.

Mobil Dedikodu Ekibi

Mahallere, günlere minibüsle giden mobil dedikodu ekibi, dedikoducu teyze sayısının az olduğu durumlar için birebir bir çözüm olabilir.

Kaynak: ofpof.com


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.