Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Ekonomi Derneği Günün ve Geleceğin Meslekleri Raporunu Yayımladı! Üniversite Tercihi Yapacak Adaylar Özel Röportajımız Sizinle!

Yeni Ekonomi Derneği Günün ve Geleceğin Meslekleri Raporunu Yayımladı! Üniversite Tercihi Yapacak Adaylar Özel Röportajımız Sizinle!
Yeni Ekonomi Derneği (YED) Günün ve Geleceğin Meslekleri Raporunu yayımladı! 

Peki, Yeni Ekonomi Derneği ne yapar, kuruluş hikayesi nedir? Dernek kurucu başkanı Mustafa Çetinkaya ile yaptığımız röportajımızda tüm cevapları bulabilirsiniz, keyifli okumalar :)

Günün ve geleceğin meslekleri için tıklayın 

yed

  •  Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?


Haliç Üniversitesi İşletme Enformatiği bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapıyorum. Yeni ekonomi, kurumsal sorumluluk ve bilgi sistemleri üzerine çalışıyorum. Yeni Ekonomi Derneği’nin kurucu başkanlığını sürdürmekteyim.




  •  Derneğin kuruluş hikayesi nedir?


Yeni Ekonomi Derneği, üniversite mezunu ve iş sahibi, farklı mesleki gruplardan gençler tarafından Ağustos 2015’te İstanbul merkezli kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.




  • Derneğin amaçları nelerdir?


Yeni Ekonomi Derneği, Türkiye’nin geleneksel ekonomiden hizmet ve bilgi temelli yeni ekonomiye dönüşümüne katkı sağlamayı, bu amaçla iş modelleri üretmeyi ve mevcut iş modellerinde inovasyon yapmayı, üretilenlerin reel ekonomide uygulanmasını sağlamayı, küresel pazarda rekabet edebilir, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretimine katkı sunmayı, tamamlayıcı olarakta uluslararası eğitim ve kamuoyu araştırması yapmayı kendisine misyon edinmiştir. Bu amaçlarla eğitim, araştırma ve danışmanlık yapmaktadır. Yaz dönemlerinde de üniversite öğrencileri ile staj ve eğitim programları gerçekleştirmektedir.

  • Gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?


Hayat başarısı sadece derslerden ibaret değildir. Üniversiteyi bilgi yükleyen değil vizyon kazandıran bir yer olarak düşünsünler. Nereye varacaklarını kendileri seçiyor, kim olmak istediklerini de. Başkalarının tecrübelerinden faydalansınlar, iyi tecrübe iyi arkadaşla edinilir. İşini yapmayan memur olmasınlar, yapılması gerekir demeyip gerekenleri yapsınlar. Sağlıklı yaşam ve iyi iletişime önem göstersinler. Kültürel gelişim onları mutlu edecektir. Dünyayı tanısınlar, çok yönlü olmaya çalışsınlar.




  • Sizce 30 yaşına kadar yapmamız/yaşamamız gereken tecrübeleri sıralar mısınız?


Her insan kendi yolunu çiziyor. İnsan 30 yaşına kadar kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli, bunu ne kadar çabuk yapabilirse o kadar iyi. Bundan kastım aileden uzaklaşmak değil. Örneğin; kimseye sormadan şirketlerin yakasına yapışıp staj bulabilen öğrenci olmuştur. Yaşlar ilerledikçe üç şeyi görüyorum. Birincisi, hayatta hiçbir şey birbirinden bağımsız değil. İkincisi, akılcılık önemli ama akılcı davranacağız diye duygularımızı yok etmeyelim. Üçüncüsü, sorunlar birden fazla yolla çözülebilir.




  • Eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? Tavsiyeleriniz vs.?


Lider ve kurtarıcı beklemeyelim, herkes ufak da olsa bir işin ucundan tutsun. Sorun değil çözüm odaklı olalım ve çözümlerle hayatlarımızı kolaylaştıralım. Birbirimizi sevmesek bile saygı duyalım, asla bencil davranmayalım. Hayatlarımızı ve dünyamızı güzelleştirmek bizim elimizde.

Verilen linkten Raporu görüntüleyebilirsiniz : http://yed.org.tr/docs/ggm.pdf

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.