Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Döneme Merhaba

Yeni Döneme Merhaba
yeni_donem

Üniversitede bir okul dönemini daha bitirmiş bulunmaktayız. Bazılarımız güzel, verimli bir dönem geçirmişken bazılarımız ise beklediğini bulamamış olabilir. Dönemi verimli geçen arkadaşlarımıza zaten bir sözümüz yok onlar çoktan yöntemlerini bulup işleri rayına sokmuşlar aferin onlara :) Ben biraz öteki arkadaşlarımıza moral vermek istiyorum. Sıkıntılar yaşamış olabilirsiniz, dikkatiniz dağılmıştır veya kendinizi dağıtmışsınızdır olsun diyorum öğrencinin halini en iyi öğrenci anlar. Önemli olan dersimizi alıp, geçmişi geçmişte bırakarak önümüzdeki yepyeni döneme odaklanmak. Şimdi kendinizi yeni döneme hazır hissetmek için birkaç tüyo vermek istiyorum.

[ad name="Google Adsense"]

Farkındalık

Kendinize biraz vakit ayırın ortamda ne telefon ne insan olsun sadece siz. Geçen dönem hakkında kritik yapın “Problem neydi?”, “Nerede hata yaptım?”, “Ne yapmam gerekirdi?”, “Daha iyi nasıl olabilirim?” gibi kendinize sorular sorun. Böylece sorunu belirleyip çözümler üreterek önümüzdeki dönem için hazırlık yapmış olacaksınız.

 

Hedef belirleme

Hedef kendi içinde üçe ayrılır; kısa vadeli hedefler (1 ay içersinde gerçekleşmesi planlanan hedefler), orta vadeli hedefler (1 yıl içersinde gerçekleşmesi planlanan hedefler) ve uzun vadeli hedefler (2 yıl ve sonrasında gerçekleşmesi planlanan hedefler). Hedefe birden ulaşmak oldukça zordur bu yüzden hedefleri küçük parçalara bölerek ilerlemeliyiz. Mesela bu dönem ortalamanızı 2.50 yapmak istiyorsunuz bu orta vadeli bir hedeftir. Siz bunu her hafta düzenli çalışmak gibi kısa vadeli hedeflere bölerseniz hedefinize ulaşmanız daha da kolaylaşır. Ayrıca sizi teşvik etmesi bakımından yapmak istediklerinizi, dönemden beklentilerinizi not alabilir ve kağıdı görebileceğiniz bir yere asabilirsiniz böylece size motivasyon kaynağı olur.

 

Hazırlık

Kendi adıma konuşacak olursam dönem içinde sınavlara çalışırken, ödev hazırlarken etrafı biraz fazla dağıtırım. Dolapmış, çekmeceymiş, kalemlikmiş kendi özerkliklerini ilan ederler. Tatilde en azından bir iki günümü düzenlemeye harcıyorum. Kitapları toparlıyorum, defterlerimi kontrol ediyorum, notlarımı ayıklıyorum, gerekenleri dosyalayıp kaldırıyorum vb aklınıza ne kadar şey gelirse yapıyorum. Bu sana ne sağlıyor diyorsanız söyleyeyim dolabımı tekrar dağıtmak gibi içimde garip bir istek oluşuyor :) Ayrıca kendimi yeni döneme hazır hissediyorum ve düzenli ortamda çalışmak benim için daha kolay geliyor. Düzen iyidir arkadaşlar korkmayın elinizdeki telefonu bırakıp hemen başlayın!!

 

Kendinizi şımartın

Yoğun sınav dönemlerinden sonra hepimiz biraz yıprandık. Hazır tatildeyken sevdiğimiz şeyleri yaparak hem kafamızı dağıtabilir hem kendimizi yeni döneme hazırlayabiliriz. İsteklerinize göre ailenizi veya arkadaşlarınızı görün, bol bol uyuyun, gezin, kitap okuyun, sinemaya, konsere gidin... Unutmayın seçenek çok nasıl değerlendireceğiniz sizin elinizde.

 

Peki yazımız bitti mi hayııır :)

EKSTRA: Tatil ödevsiz olur mu olmaaz bende size tatil ödevinizi takdim ediyorum. Aşağıda videonun kısa bir açıklamasına yer verdim videoyu izleyip her gün bunu uygulamaya çalışın bakalım zihniniz rahatlayacak mı :) (Sizi rahatlatacaksa söylüyorum ben de uygulayacağım)

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qzR62JJCMBQ[/embed]

Dikkatlilik uzmanı Andy Puddicombe şunu yapmanın dönüştürücü gücünü anlatıyor: Dikkatli olarak ve anın tadını çıkararak zihni günde 10 dakika ferahlatmak.

 

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.