Öğrenci Kariyeri Banner

Yazıyı Okuyunca Doyuyorsunuz

Yazıyı Okuyunca Doyuyorsunuz
Geçmişten günümüze müziğin birçok bilimsel faydasını duymuşsunuzdur. Acıyı hafifletir, stresi azaltır ama sadece ruhta kalmaz, terapilerde kullanılarak bedenimize de güzelliğini yansıtır. Hiçbir şeye tepki veremeyen, hiçbir şeyi hatırlamayan Alzaymır hastasının en sevdiği şarkıyı dinleyince tepki vermesini başka nasıl açıklayabiliriz? Kısacası müzik bir nevi ilaç da demek. Hem ruhun hem bedenin alması gereken bir ilaç. Pablo Neruda ''Ağır ağır öIüyor yoIcuIuğa çıkmayanlar, okumayanlar, müzik dinlemeyenler, gönlünde incelik barındırmayanlar'' diyerek ne de güzel açıklamış. Hani derler ya ''hepinize benden bir çay'' diye bu sefer bir farklılık olsun; ''hepinize benden bir şarkı!''

27658097_1574761212640183_8480847071747141257_n

Pardon Dalmışım

Telefondan bu yazıyı okuyorsanız bir yere not edip siteye bilgisayardan bakmanızı rica edeceğim. Şarkıların güzelliğini bir yana bırakıyorum, o sitenin güzelliği ne öyle! Siteyi kurcalarken kendimi okyanusta gibi hissettim. Bütün şarkıları dinleyince en son çıkan yazı, ''Neden daldık?'' ve ''Bize yüzün'' kısmından bahsetmiyorum bile! Siteyi inceledikten sonra, sosyal medya hesaplarına da bakabilirsiniz. Orada daha çok, güncel paylaşım yapıyorlar. Ufak bir uyarı: Bir şarkıyı dinleyince fark etmeden hepsini dinlemeye başlıyorsunuz :)

http://pardondalmisim.com/

unnamed

Dünyadan Sesler

Bunu bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum. Bilmiyorsanız da hemen bilin rica edeceğim. Dünyadan Sesler, Youtube’de ''ben bunu neden daha önce bulmadım'' diyeceğiniz bir kanal. Kendi sitesi de bulunmakta. Gönlünüz nereden isterse oradan dinleyin hesabı… Şu birkaç ay önce sayfanın sahipleri paylaştığı şarkıları çaldığı bir kafe de açtı. İstanbul’a yolunuz düşerse gitmenizi öneririm. Her dilden şarkıların olduğu bu kanal, hiç anlamadığınız dildeki şarkıyı çok sevmenize sebep olabilir. Hatta melodisinden, solist’in ses tonundan dolayı benim gibi gözleri dolanlar da olmuştur. Böyle dediğime bakmayın, çoğu şarkının Türkçesini de yazıyorlar. Benim gibi şarkının büyüsünden dinlerken bakamazsanız sonucu öyle oluyor, benden demesi.

http://www.dunyadansesler.com/

11535735_1040127725998397_8689181442923572055_n

Radiooooo

Dünya haritası üzerinde müzikal bir zaman yolculuğu imkanı sunan diğer müthiş bir site. Aynı zamanda uygulaması da var. Tek yapmanız gereken siteye girip istediğiniz bir tarih seçip dünya haritasında bir yere tıklamak! Bunu yapmanın ayrı güzel bir eğlencesi de var; dünya haritası üzerinde olduğu için insanların müzik kültürünü de bir bakıma anlıyorsunuz. Geçmişten günümüze müziğin nasıl geliştiğini, insanların o zamanlarda neler dinlediğini merak ediyorsanız bu site sizin için!

http://radiooooo.com/

11206514_1040127725998397_8689181442923572055_o

Gnoosic

Bu site aslında müzik sitesi değil. Müzik keşfetme sitesi. Siz 3 tane en çok sevdiğiniz şarkıcının ya da grubun ismini yazıyorsunuz ve size o tarzda sevebileceğiniz başka şarkı isimleri veriyor. ''Sevdim-Sevmedim-Bilmiyorum'' gibi seçenekleri işaretledikten sonra siteyi kuranla iletişime geçmen için bir fırsatta veriliyor. Şahsen, sevdiğim bir siteyse, siteyi oluşturan kişiye teşekkür etmek insanı mutlu ediyor. Sitenin önerdiği şarkıları dinledikten sonra seçtiğiniz kategorilere göre tekrar bakabiliyorsunuz o yüzden şarkıyı not etmek için acele etmenize gerek yok. Yeni şarkılar, yeni umutlar deyip önereceğim son siteye geçiyorum.

http://gnoosic.com/

BestDaytrotterSessions16Main

Daytrotter

Bu öneride sitenin logosunu değil kendine has güzelliği olan temasını öne çıkarıyorum. Bu öneriye sadece yabancı şarkıların bulunduğu bir cennet diyebiliriz. Sitenin en altında bulunan mail listesine de kaydolursanız sadece siz değil mail kutunuz da güzelliklerle dolar.

http://daytrotter.com/

''Müzik ruhun gıdasıdır'' diye bir laf var. Sadece lafta kalmayan… Kalbinizin, ruhunuzun, tüm benliğinizin müzikle bütünleştiği bir hayatınız olsun. İyi dinlemeler.

Özgün İçerik: Fatma Kunt

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.