Öğrenci Kariyeri Banner

Yazılımcı Olmak İsteyenlere Altın Tavsiyeler!

Yazılımcı Olmak İsteyenlere Altın Tavsiyeler!

Günümüzde ilgi gören konular arasında yerini alan ve uzun zamandır bu yeri çok iyi şekilde koruyan yazılım, bir teknoloji terimidir; kodlama, veri tabanı, program tasarımı, algoritma, veri madenciliği gibi geniş alanları kapsar.

Bu alanlardan herhangi birini seçerek eğitimlerinize ve çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Aldığınız profesyonel eğitimin yanı sıra, sizlere sunduğumuz bazı öneriler de yazılımcı olmak isteyenlere fayda sağlayacaktır. Hadi gelin bu önerilere birlikte bakalım.

İşte Yazılımcı Olmak İsteyenlere Fayda Sağlayacak Öneriler


1. Öğrenmeye Açık Olun


Teknoloji sektörünün sürekli gelişim göstermesiyle beraber birçok alanda da gelişim ve değişim kaçınılmaz hale geldi. Ancak bu bilgi karmaşası ve yoğunluğu sizi korkutmasın. Yeni bilgiler öğrenmeyi seven biriyseniz bu süreç sizler için oldukça keyifli ve verimli geçecektir. Bu durum böyle değilse bile bazı yötemlerle bu süreci kendiniz için keyifli hale getirebilirsiniz. Örneğin, size uygun bir öğrenme programıyla yeni bilgilere kolayca ulaşabilir ve hemen öğrenmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca tecrübeli kişilerden alacağınız tavsiyeler de sizi ileriye taşıyacaktır. 

2. Sosyal Medyaya Hakim Olun


Günümüz dünyasında sosyal medyayı kullanmamak neredeyse imkansız hale geldi. Hal böyle olunca da sosyal medya ve sosyal medyanın gücü artarak katlanmaya başladı. İşte tam da bu yüzden siz de sosyal medyanın gücünden yararlanın. Bunu yaparak rakiplerinizi görebilir, internet dünyasında neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan yazılım alanındaki içerikler, size bilmediğiniz şeyleri öğreterek yeni bilgiler keşfetmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden soyal medyayı aktif bir şekilde kullanmak oldukça önemli.

3. Seminerlere Katılın


Eğer iyi bir yazılımcı olmak istiyorsanız bu konu hakkında kitaplar okuyabilir, makaleler tarayabilirsiniz böylece kendinize birçok yeni bilgi katabilirsiniz. Aynı zamanda yazılım konusunda bilgi ve tecrübesi olan kişilerden yardım alarak işin pratik yanlarını da öğrenebilirsiniz. Bu bilgi alışverişi için de en uygun yöntem, konferans ve seminerlerdir. İlgi alanınıza göre konferans ve seminerleri takip edip o mekanlarda bulunmaya çalışın. Böylece bu aktiviteler sayesinde başka yollardan ve yöntemlerden farklı bakış açıları yakalayabilirsiniz.

4. Öğrendikçe Pratik Yapın


Öğrenciler genellikle okularda pratik derslerden çok teorik dersler görmektedir. Bu durum pratik yapmayı oldukça zor bir durum haline geliyor. Ancak bir yazılımcının ana işi teorikten ziyade pratiktir. Bu yüzden pratiğinizi okul dışında da kendiniz mutlaka geliştirmeniz gerekmektedir. Böylece pratik yaptıkça hız kazandığınızı fark edeceksiniz.

5. Program Dili Öğrenin

Java, C++, C#, Pyhton, PHP, ASP.NET gibi programlardan herhangi birine hakim olun. Fakat birini çok iyi öğrenirken diğerlerini göz ardı etmeyin. Bu genelde yapılan en büyük hatalardan biridir. Birine tam anlamıyla hakim olduktan sonra hepsini öğrenmek için çabalayın. Bu sizi diğerlerinden bir adım öne taşıyacaktır. 

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.