Öğrenci Kariyeri Banner

Yaz Tatilini Viyana'da Değerlendirmek İçin 5 Neden

Yaz Tatilini Viyana'da Değerlendirmek İçin 5 Neden
Rüya gibi bir şehir olan Viyana'yı tanımaya hazır mısınız? Avusturya'nın başkenti olan bu şehir tarih, doğa, kültür, eğlence bakımından mükemmel olmasının yanında yaz aylarıyla beraber keşfedilmeye hazır bir durak olarak karşımıza çıkıyor. Viyana'yı ziyaret etmek isteyenler için şehir hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar.

Viyana'da Kahvaltı

Dünyanın bir çok kesiminde kahvaltı etmek sıradan bir öğünmüş gibi gözükebilir lakin Viyana'da bir hayli önemlidir. Son yıllarda önemli bir artış gösteren kahvaltı lokalleri "önceden kahvaltı yapmıyor muydu bu Viyanalı'lar" sorusunu aklınıza getirebilir. Benedict yumurta, çalı meyvelerinde yapılmış marmelat, organik yoğurt, Fair Trade kahveleri ile dışarıda kahvaltı yapmak konusunda bir hayli etkililer.

 

viyana-botanik-cafe

Viyana'da Dans ve Müzik

Müziğin başkenti olarak anılan bu şehirde müziğe değinmeden geçemeyiz. Ziyaretçiler müziğin en iyi tonlarını bu şehirde bulabilir. Belediye meydanı olarak geçen Rathausplatz'da  haziran ve eylül ayları arası devam eden müzik filmleri festivali ile unutulmayan operaların kayıtları, klasik müzik, caz ve pop müziğe kadar her çeşit konser kaydını görebilirsiniz. Avrupa'nın en büyük çağdaş dans festivali olan ImPulsTanz temmuz ve ağustos tarihleri arasında uluslararası elit dansçıların katılımıyla büyük şölen yaratacak. Ve daha birçok etkinlik programlarıyla bu yazın en hareketli şehirlerinden biri olacağına emin olabilirsiniz.

SONY DSC

Viyana'da Sanat ve Sergiler

Leopold başta olmak üzere birçok ünlü müzenin bu yılın teması olarak belirlenen "Viyana Modern 2018:Güzellik ve Uçurum" başlığıyla sergiler düzenleyecek. Sergilerde konu olarak 1918 tarihinde ölen sanatçılardan Klimt, Schiele, Wagner ve Moser'in hayatları ve eserleri oluşturacak. Eylül ayında ise Albertina müzesi Claude Monet'nin eserlerinin bir kesitini sergileyecek. Ayrıca bu şehirde bulunan çok zengin bir koleksiyona sahip ilginç mimarisi ile daha dışarıdan görür görmez kendini belli eden MUMOK'u gezerken ise çok keyif alacaksınız.

csm_mumok_Aussenansicht_e3395a87b1

Viyana Pub'ları ve Gece Hayatı

24 saat yaşayan bir şehirden bahsediyorsak gece hayatından bahsetmemek olmaz. Şehrin turistik zenginliklerinin keyfini gün boyu çıkardıktan sonra şehrin gece hayatına göz atabilirsiniz. Viyana'nın ünlü pub'ları hem lezzetli akşam yemekleri arayanlara hem de dostlarıyla güzel vakit geçirmek isteyenlere harika bir sosyalleşme imkanı sunuyor. Müzik,oyunlar,sohbet ve lezzetli yemekler eşliğinde günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

Salm-Braeu-viyana

Hofburg İmparatorluk Sarayı

Dünyanın en büyük sarayı ile karşılaşmaya hazır mısınız? 13. yüzyıl da bir savunma kalesi olarak inşa edilen imparatorluk sarayı zaman içinde hükümdarlar tarafından genişletilerek, başlı başına küçük bir şehir boyutlarına ulaşmış. Bakımlı ve dev bahçesinde huzurlu yürüyüşler yapıp, sosyal medya anılarınız için inanılmaz fotoğraflar çekebilecek, sarayın eşsiz koleksiyonlarını incelerken de muhteşem tarihi dokuya hayran kalacaksınız.

Processed with Snapseed.

Unutmadan belirtmekte fayda var. Viyana'ya özgü olan Sigmund Freud, Egon Schiele, Gustav Klimt ve Mozart üzerine mutlaka bilgi sahibi olun. Viyana ile özdeşleşen bu isimlerin de bir gün o sokaklardan geçtiğini bilmek size bu yolculuk esnasında tarih kokulu anlar yaşatabilir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.