Öğrenci Kariyeri Banner

Yaz Tatilini Verimli Geçirmek İçin Öneriler

Yaz Tatilini Verimli Geçirmek İçin Öneriler
Okullar ve üniversiteler bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakırken, tatile giren öğrencilerin akıllarına gelen ilk düşüncelerden biri, bu kadar büyük bir tatilde yapmak istediklerini nasıl planlamaları gerektiği. Özellikle de yorucu geçen bir akademik yıl bittikten sonra elde edilen tatil, öğrencilerin eğlenmeleri, dinlenmeleri ve bir sonraki yıla hazırlanmaları için ideal bir fırsat. Aylar süren yaz tatili sona yaklaştığında bunca zamanı hem eğlenceli hem faydalı şekilde geçirdiğini hissetmek için eğlenmek, dinlenmek, gezmek, stres atmak ve bol bol uyumaktan başka neler yapılabilir?

1- Yeteneklerinizi Geliştirin

Yetenek geliştirmek aslında sadece keyif almak için yapılan hobilerden, ileride ihtiyacınız olacak konuları öğrenmeye başlamaya kadar her şeyi kapsar. Özellikle yabancı dilinizi geliştirmek veya en baştan yeni bir dil öğrenmeye başlamak için okul zamanı yeterli zamanı ve enerjiyi bulamayanlar için yaz tatili ideal bir zaman. Onun haricinde yeni ilgi alanları keşfedebilir, önceden hiç bilmediğiniz becerileri geliştirebilir, hatta mesleki veya kişisel gelişim kurslarına bile katılabilirsiniz. Bu şekilde ilerideki kariyer planınızla ilgili eksikleri de tespit edebilir ve bunları gidermeye erkenden başlayabilirsiniz. Yeterli miktarda zaman ve ilginiz olduğu sürece, sadece internette bile birçok ücretsiz eğitim kaynağı olduğunu unutmayın.

yaz3

2- Zihninizi Besleyin

Kısa ve yoğun geçen kış günlerinden sonra, uzun yaz günleri, birçok aktiviteyle doldurmak için ideal. Hayatın normal akışı içinde tiyatroya, sinemaya, operaya gitmek veya ne zamandır göz atmak istediğiniz kitapları, dergileri okumak için fırsat bulamadıysanız, yaz tatili bunun için harika bir fırsat. Müzelere gitmek ve şiirle ilgilenmek gibi aktiviteler, size yeni perspektifler kazandıracak, kelime haznenizi geliştirip yeni bilgiler öğrenmenize vesile olacaktır. Tüm bunları yaparken de eğlenmek ve iyi vakit geçirmek, başka bir avantaj.

yaz2

3- Gönüllü Çalışmalara Katılın

İster yurtiçinde, ister yurtdışında çeşitli kuruluşlar aracılığıyla veya bireysel olarak gönüllü şekilde yer alabileceğiniz projeler bulmak mümkün. Yaz tatillerinde zaman geniş olduğundan, vaktinizi çevrenizdekilere faydalı olacak şekilde kullanmaktan kişisel olarak da fayda göreceksiniz. Gönüllü çalışmalarda yer alma konusu, son zamanlarda iş başvuruları ve CV düzenleme alanlarında da sıkça bahsedilmeye başlandı. Vaktinizin ve enerjinizin bir kısmını toplum için faydalı bir iş yaparak harcarken yeni arkadaşlıklar kurma, yeni yerler görme ve tecrübeler edinme konusunda size kişisel olarak da fayda sağlayacak.

yaz4

4- Seyahat Edin

Yaz tatilinde mutlaka yurtiçi veya yurtdışı, bir yerlere seyahat edin. Her zaman gittiğiniz yerlerden farklı bir yere gitmek, oranın mimarisini, kültürünü, yaşayış tarzını, insanlarını görmek için uzun yaz tatili bulunmaz bir fırsat. İster yakınlarınızda bulunan fakat daha önce hiç gitmediğiniz bir şehire, ister dünyanın diğer ucuna gidin, ama unutmayın ki her yerde görülecek, gezilecek ve yapılacak şeyler var. Yalnız seyahat etmekten çekiniyorsanız mutlaka öncelikle bunu deneyin, hakkında önyargılı olduğunuz bir şehir veya ülke varsa oraya gitmek için plan yapın. Yolda keşfedeceğiniz, orada yaşayacağınız şeyler sizi şaşırtabilir, düşüncelerinizi beklenmedik şekilde değiştirebilir.

 

Özgün İçerik: Pınar Arabacı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.