Öğrenci Kariyeri Banner

Yaz Aylarını Çalışarak Değerlendirmenin 5 Faydası

Yaz Aylarını Çalışarak Değerlendirmenin 5 Faydası
Okulların, sınavların, bitmek bilmeyen koşuşturmaların, ertelenmeye doymayan alarmların kısacası stresin bitip yaz aylarının başladığı dönemdeyiz artık. Yaz ayları dinlenmek, motive olmak ve yeniden dümene geçene kadar biraz kendimize vakit ayırmak için ideal dönemlerdir. Fakat bu süreyi nasıl değerlendireceğimiz de her zaman için kolaylıkla cevaplanamıyor. Hep birlikte yaz aylarında çalışmanın faydalarını inceleyelim.

1) Yeni Beceriler Edinmek

Öğrenme asla durmaz. Ne iş yapıyor olursanız olun, her zaman hali hazırdaki becerilerinize yenilerini ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu sefer bir şeyler öğrenmenin karşılığında para kazanıyorsunuz! Bunlar okulda öğretilenlerden ayrı, çoğunlukla günlük hayata yardımcı bilgilerdir.

summer-job-icecream

2) Yeni İnsanlarla Tanışmak

Yeni bir iş bulmak sizlere normalde beraber olacağınız grupların dışındaki insanlarla tanışma sunar, bu da sosyal becerilerinizi geliştirmek için bir fırsattır.

35328696965_a66e3b93f3_b

3) Part-Time da Faydalıdır

Eğer yazınızın tamamını çalışarak geçirmek istemezseniz, kendinize daha çok vakit ayırabileceğiniz şekilde part-time bir iş bulup, yine geçici yaz işinin nimetlerinden faydalanabilirsiniz.



4) Para Harcamayı Öğrenmek

Para kazanmayı öğrenmek size onu doğru harcamayı da öğretecektir. Ayrıca isteklerinizi gerçekleştirmek için para biriktirme şansınız da olacak!

x †

5) Öz Geçmişinizi Güçlendirir

Geçmiş iş deneyimlerine sahip olmanız sorumlu, planlı ve motivasyon sahibi olduğunuzu gösterir. Bunlar sonraki iş başvurularınızda size artı puan sağlayacak sıfatlardır. İş hayatında deneyim sahibi olmak sizi daha özgüvenli ve bilinçli bir birey haline getirecektir. İşe alınma konusunda size fayda sağlayacak ve bunu kolaylaştıracaktır.

Özgün Çeviri: Rabia Gül Yazar

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.