Öğrenci Kariyeri Banner

Yaşantınızın Bir Noktasında Mutlaka Spoiler Yediğiniz veya Yiyeceğiniz 10 Kitap ve Seri

Yaşantınızın Bir Noktasında Mutlaka Spoiler Yediğiniz veya Yiyeceğiniz 10 Kitap ve Seri
Filme veya diziye uyarlanmamış olmasına rağmen spoiler yediğimiz kitaplar her daim olmuştur. Özellikle düzenli kitap okuyan biriyseniz ve bu çevreniz tarafından biliniyorsa her türlü hınzırlığa hazırlıklı olmanız gerekir. Bazen spoiler yememek için 1 günde bitirilen kitaplar, sırf arkadaşınızın attığı spoileri mesajda görmemek için telefona günlerce bakmamak ve niceleri… O kitapların bir kısmını sizler için derledik.

1.Dan BROWN-Cehennem

cehennem

Cehennemin en karalık yerleri buhran zamanlarında tarafsız kalanlara ayrılmıştır... Her ne kadar bu cümle gelmiş geçmiş en ünlü yazarlardan biri olan Dante Alighieri’ye ait olsa da Dan Brown da kitabında yer vermiş ve bu sözün de hakkını sonuna kadar verebilmiş.

Bu cümle bile kitabın içinde bizi neler beklediğine dair bir bilinmeze sürüklemeye yetiyor sanki. Bir kitap düşünün ki ismiyle maneviyatı çağrıştırırken içeriğiyle tamamen gerçekçi ve sürükleyici olsun. Cehennem, Dante Alighieri’nin epik şiiri İlahi Komedya’da betimlenen yeraltı dünyasıdır. Eserde cehennem, ’’Gölge’’ denilen varlıkların, yani yaşamla ölüm arasındaki bedensiz vücutların bulunduğu, çok ayrıntılı bir dünya olarak tasvir edilmektedir. Ben bu kitabı bitirdiğim an aklımda tek bir soru belirdi. ‘ Ya yaptılarsa, ya çoktan hepimize bulaşmışsa, ya her şey için çok geçse?’ eğer bu kitabı okuduysanız demek istediğimi çoktan anlamışsınızdır ancak okumadıysanız ve biraz gizem seviyorsanız şiddetle tavsiye ederim. İçerik anlamında çok zengin olan bu kitap sadece kurgusuyla ön plana çıkmıyor aynı zamanda sık sık ünlü ‘İlahı komedya’ adlı esere yer vererek kurgusunu tarihle destekliyor.

2.Ahmet ÜMİT-İstanbul Hatırası

ahmet

Kitabın sonuna geldiğiniz an ağzınızdan şu sözler dökülüyor. ‘Ben olsam arkadaşlarımı korur kollardım.’ Byzantion’dan İstanbul’a uzanan, can alıcı bir serüven. Tarih, gizem, dostluk, aidiyet ve daha niceleri… ‘Bir kitaba nasıl İstanbul’u sığdırabiliriz?’ sorusuna cevap olarak yazılmış bir kitap adeta. Sadece polisiye romanlarına meraklı değil de aynı zamanda bir İstanbul aşığı iseniz bu kitap bahsettiğim aşkın karşılığını fazlasıyla vermekte.

3.Adam FAWER- Olasılıksız

olasiliksiz

Kitabın adını görünce ‘ne çektik be’ dediğinizi duyar gibiyim. En azından ben bu kitaptan spoiler yememek için çok uğraştım. Her şeyin mümkün olabileceğinden bahseden bu kitap aynı zamanda imkansızlık tanımını da ortadan kaldırıyor gibi. Şans diye bir olgunun olmadığından bahsediyor ve açıklamasını da şu şekilde yapıyor; Havaya madeni bir para atalım ve yazı mı yoksa tura mı geleceğine önceden karar verelim. Seçtiğimiz taraf gelirse muhtemelen şansımıza geldi diyeceğiz ancak işler pekte göründüğü gibi değil. Eğer madeni parayı havaya attığımız zaman ona etki eden hava akımını, parayı hangi yükseklikten attığımızı, paraya hangi şiddetle vurduğumuzu ve o paranın kaç tur döneceğini hesaplayabilirsek o parayı kaç defa atarsak atalım yazı mı yoksa tura mı geleceğini bulabiliriz. Kısacası hesaplayamadığımız veya tanımlayamadığımız parametrelerin toplamına şans diyoruz. Etkileyici değil mi? Olur ya aranızda bu kitabı okumamış olup okumayı düşünenleriniz vardır. Size bir dost tavsiyesi. Eğer biri yanınıza yaklaşıp ‘şans hesaplayamadığımız olasılıkların toplamıdır’ benzeri bir cümle fısıldıyorsa hemen oradan uzaklaşın ve kendinizi güvence altına alın. Zira o kişi bu kitabı okumuştur ve sizin için tehlike arz ediyordur.

4.Orkun UÇAR/Burak TURNA-Metal Fırtına Serisi

metak

Bir dönem gerilen Türkiye Amerika ilişkilerinin sonucu olarak yazıldığını düşündüğüm bu seri yayınlandığı ilk günden beri sadece ülkemizde değil Amerika’da ve diğer dünya ülkelerinde de ciddi anlamda yankı uyandırmış olmakla beraber Türkiye Amerika savaşını konu alıyor. Hatta bilmeyenleriniz için ufak bir sır veriyim yalnız aramızda kalsın sonra başıma iş almak istemem. Bu kitabın yazarları bir televizyon programında Doğu Perinçek tarafından Amerika casusluğuyla suçlanmış ve ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Neyse ki bu sorun sonradan halledilmiş ve bir kriz engellenmiştir. Son çıkan kitaplarına bakacak olursak sadece gerçeklikten ibaret değil adeta yeni bir dünya kurgulayan ve kurguladıkları dünyada gerçeklikten kopmadan bir olay örgüsü oluşturulmuş. Kurgu, macera, dünya siyaseti ve fantastik ögeler içeren bu seri kesinlikle okunmaya değer.

5.Tess GERRİTSEN- Günahkar

Kitap_1886743

Sahi ya bu yazarın kitaplarında kesip biçmediği bir Allah’ın kulu daha kaldı mı? Bence kalmamıştır. Eğer psikolojik gerilim türünde kitaplar okuyorsanız bu yazarı ve kitaplarını okumamış olmanız mümkün değil. Ben Günahkar adlı kitabından bahsediyorum ancak yazarın yazdığı tüm kitaplar bence spoiler yemeye değer. Çünkü olay örgüsü o kadar sürükleyici akıyor ki kitap kendini hemen bitirtiyor.

6.Turgut ÖZAKMAN-Şu Çılgın Türkler

Türk

Bu şahane kitap 20. yy.ın sömürgecilerine karşı bir ulusun verdiği onur mücadelesini anlatıyor. Bu topraklarda geçen, hiçbir satırı kurmaca taşımayan; tamamı Türk, Yunan, İngiliz devletleriyle uluslararası kurulların raporlarında, yerli/yabancı gazetelerde ve o günleri yaşamış insanların belleklerinde/anı kitaplarında belgelenen olaylar… Sadece belgelere atıfta bulunan dipnotlar kırk yedi sayfa sürüyor! Bu coğrafyayı, tarihi, bu Anadolu’yu bilmeyen yabancı bir göz okuduğunda yazar fazla abartmış diyebilir, yaşananlar öyle olağanüstü. Ancak okuyunca bir ulusun küllerinden doğmak deyimine nasıl hayat verdiğini çok daha iyi anlayacaksınız.

7.Akilah Azra KOHEN-Fi/Çi/Pi

en son fi çi pi

 

Daha çok psikolojik gerilim veya polisiye üzerine kitaplar sevdiğim için bu serinin ilk kitabını elime aldığımda bir tereddüt etmedim değil açıkçası. Kitapçının ‘gördüğüm kadarıyla psikolojik gerilim türünde kitaplar seven birisiniz bu kitabın içinde sizin aradığın tarzda kan veya vahşet yok ancak kişisel hırslar üzerinden bir psikolojik gerilim söz konusu’ yorumu üzerine bu seriyi aldım ve gerçekten övgüyü hakediyor. Seri de yazar resmen duygudan duyguya sürükleyip okuyucuyu meraklandırmayı çok iyi başarmış. Adeta kendinizden bir parça bulabileceğiniz bu seri pembe dizi kıvamında akıcılıkta olup ancak hiç sıkmayan örgüsüyle bir solukta kendini bitirtiyor.

8.John KATZENBACH-Psiko Analist

psiko

İntikam için geri dönen bir ruh hastası. Tüm hayatı başarılarla dolu ve rutin bir yaşam süren New York’lu bir doktor. ‘53. Doğum günün kutlu olsun doktor’. Tek bir mektupla önünüzde ki 15 günün sıradan bir zaman dilimi olmaktan çıktığını,hayatta kalma ve sevdiklerini hayatta tutma savaşı haline geldiğini düşünün. Üstelik bu mücadelede düşmanınızın çoktan etrafınızı sarmış ve sizi çok iyi analiz ettiğini hayal edin. Bu savaşı kaybederseniz sonuçlarını sadece siz değil sevdikleriniz de ödeyecek hem de hayatlarıyla! Gerek kurgusuyla gerek içeriğiyle türünün önde gelen eserlerinden biri olan Psiko Analist psikolojik gerilim severlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap.

9.John VERDON-Aklından Bir Sayı Tut

a8e8e5a8930196804ec8f32760527a4d

Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: ‘’Aklından herhangi bir sayı tut. 1 illa 1000 arasında herhangi bir sayı.’’ Bilimsel olarak sizi sizden daha iyi tanıyan birinin olması mümkün müdür? Şuan için bunun cevabını net bir şekilde veremeyiz ancak bu kitabı okurken bu soruyu bambaşka bir boyutta yaşayacağınızdan eminim.

10. Ş. YÜKSEL YILMAZ-M4Y4

m4y4-kapak

 

Bu eser için henüz çok fazla kişinin spoiler yediğini düşünmüyorum. Çünkü eser henüz bu yıl yayımlandı. Ancak ileride bu kitabın mevzubahis olduğu her yerde kulaklarınızı fazlasıyla tıkamanız gerekecektir. Dan BROWN’un muhteşem romanı Cehenem’i okuyanlarınız o kitabın konusunu az çok hatırlıyordur. İşte bu kitapta bir nevi Cehenem diyebilirim. Ama aklınızda ‘yazar kopya çekmiş’ gibi bir düşünce oluşmasın. Konusu benzer gibi ancak olaylar bambaşka bir boyutta ele alınmış bu eserde. Cehennem adlı eserin yazılış tarihini bilmesem ve biraz da cüretkar davransam Dan Brown’un bu kitaptan kopya çektiğini bile düşünebilirdim çünkü bu eser çok daha fazlasını kapsıyor. Bostan’dan İzmir’e ulaşan bu serüvende olaylar sadece insanlığı değil başka yaşam formlarını da kapsamakla beraber sizi soluksuz bir maceraya sürüklüyor. Ölümle yaşam arasında ki ince çizginin sayfa sayfa kaybolduğunu görürken bu kitabı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.