[ad name=”HTML”]
Yaşam ve Eğitim Vakfı, maddi olanaklardan yoksun, yetenekli çocukların ve gençlerin eğitim ve öğretimlerini destekleyerek, Türkiye genelinde daha çok öğrenciye burs vermeyi hedeflemektedir. Burs başvuruları üniversite ve ortaöğretim öğrencilerinden alınmaktadır.
Öğrencilerin başarı durumlarının yanında maddi ve manevi ihtiyaçlarını da gidermek amacındadır. Bursların devamlılığı başarılı olma koşullarına bağlıdır.Burs için başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin; T.C. vatandaşı olmaları gerekmektedir.
Başvuru süreci şu şekilde işlemektedir:
1. Online Başvuru formunun doldurulması (yasamegitimvakfi.org/iletisim/basvuru-formu.html)
2. 31 Ağustos 2015’e kadar aşağıdaki belgelerin info@yasamegitimvakfi.org adresine mail olarak atılması
– Üniversite Sonuç Belgelerinin örneği (Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıran öğrenciler için)
-Orta öğretimde olan öğrenciler için bir üst sınıfa geçtiklerini gösteren diploma,
– Üniversiteye devam eden öğrencilerin, öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları ve genel not ortalamasını gösteren, öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript). (Ara sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için)
-Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus dökümü,
-Ailenin ikametgah belgesi,
-T.C. numarasının olduğu Nüfus cüzdanı fotokopisi,
-Adli Sicil Belgesi,
– E-Devlet Öğrenci Belgesi ve/veya Öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi,
– Öğrenci adına açılmış bankamatik hesabını gösteren IBAN nolu hesap cüzdanı fotokopisi,
-Ailenin mali durumunu gösteren belgeler (Maaş bordrosu, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi)
Not: Online başvuru formunun doldurulmasında sorun çıkarsa şuformun çıktısı alınıp doldurularak belgelere eklenmesi yeterlidir
Başvuru Tarihleri: 24-31 Ağustos 2015
[ad name=”Google Adsense”]