Öğrenci Kariyeri Banner

Yaptığınız Her İşi Küçümseyen İnsanlarla Baş Etme Rehberi

Yaptığınız Her İşi Küçümseyen İnsanlarla Baş Etme Rehberi
kucumseme

[ad#HTML-2]

Küçümsenmek başta çok da zararlı gözükmese de, zamanla sizin duygusal çöküntünüz olabilir. Kendinizden şüphe etmeye, desteğe ihtiyacınız olduğuna ve insanlara çabuk küsebile bir insan olmanıza yol açabilir. Eğer sizi küçümsenyen insanlarla başa çıkabilmeyi öğrenemezseniz, insan ilişkilerinizde ve özellikle sizi küçümseyen insanlarla yüzleşmede sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Önce Emin Olun

Her şeyden önce, karşınızdaki insanın sizi gerçekten küçümsediğine emin olmalısınız. Hepimiz zaman zaman istemeden de olsa yanlış cümleler kurarak insanları küçümsemişizdir. Sizi gerçek anlamda küçümseyen insanlar;

1- Sadece sizi değil başkalarını da küçümserler,

2- O insanların yanında kendinizi sürekli savunmak zorunda hissederseniz,

3- Dedikoduyu severler ve yargılayıcıdırlar,

4- Övgüleri bile aşağılayıcı olabilir.

5- Aşırı derece kendini beğenmişlerdir.

6- Sizin yapmamaya çabaladığınız konularda sizi tam tersi yönde özendirirler. Mesela diete başladığınız söylediğinizde, sizi yemek yemeye özendirebilir.

Sebebini Anlayan

Küçümsenmek konusunda emin olduktan sonra, sıra o insanın sizi neden küçümsediğini anlamaya geliyor. Başarılarınız, kararlarınız, hedeflerinizi kıskanmak, bu nedenlerin başında gelmektedir.

[ad name="Google Adsense"]

Açık Olun

Birçok durumda, iletişim birincil kendini savunma yöntemi olmalıdır. Sizi küçümseyen arkadaşınız, patronuzuz ya da dostunuz olabilir. Onlarla ilk tanıştığınız dönemlerde böyle bir durum olmayabilir. Bu sebepten küçümsenmeye başladığınız dönemlerden itibaren sorunları onlarla açık açık konuşarak çözmek, arkadaşlığınızı bozmamak açısından mühimdir.

Onlara Bilgi Vermeyi Bırakın

İlerleyişinizi, başarılarınızı ya da hayatınızda aldığınız kararları dile getirmekten kaçının. Bu sadece onların kendilerini daha kötü hissetmesini sağlayacaktır. Sizin hayatınızdaki güzel olaylar, karşınızdaki insanın kıskanç yönünü ortaya çıkarıyorsa, arkadaşlığınızı korumak adına, konuşmalarınızda bu konulardan uzak durmanız önemlidir.

İlişkinizi Değiştirin

Sizi küçümseyen insan iş arkadaşınız gibiyse, onlarla konuşmaya son verebilirsiniz. Ama bir dostunuz ya da aile içinden biriyse, bu o kadar da kolay değildir. Bu gibi durumlarda araya biraz mesafe koymak ve iki tarafın da arkadaşlığınızın değerini anlamasını sağlamak yararlı olabilir.

Destek Arayın

Etrafınızda sizi destekleyen insanların varlığı size yardımcı olacaktır. Küçümsenmenin sizin için önemli olmadığını ve bununla başa çıkabileceğinizi düşünseniz bile, bir süre sonra bu durum sizi demotive edebilecektir. Yanınızda sizi küçümseyen insanlar olduğu kadar destek alabileceğiniz insanlar da olsa, bu sizin durumla başa çıkabilmenizi büyük ölçüde rahatlatır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.