Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zekadan Film Yapılıyor!

Yapay Zekadan Film Yapılıyor!

Bir sinirbilimci olan Alman teknoloji girişimcisi Fabian Stelzer, tamamen yapay zeka kullandığı 1970’ler temalı bir bilim kurgu filmi hazırlıyor. Teknoloji dergisi PC Mag’e konuşan Stelzer; filmdeki tüm görüntülerin ve kendininki dışındaki tüm seslerin yapay zekayla oluştuğunu belirtti. Stelzer filmi, DALL-E 2, Diffusion, Midjourney gibi yapay zekalar kullanarak filmi tamamlamayı planlıyor. 


“Salt” adındaki filmde, uzaydaki bir gezegende ortaya çıkan tuz yapısı anlatılıyor. Film, aşırı büyüyen tuz kütlesi ile karşılaşan uzay yolcularını konu alıyor. Sosyal medya üzerinden filmin gidişatını paylaşan Stelzer, “yapay zeka çağına uygun olarak” izleyicilerin hikayenin gidişatını belirlemesine izin verdiğini söyledi.

Stelzer şunları da ekledi: “Filmin sonu belli olan bir "yönetmen versiyonu" ya da "topluluk versiyonu" olsun isterim. Ama asıl amaç film ortamını yeni bir boyuta geçirebilmek. Topluluktaki herkesin kendi senaryosunu yazabildiği bir model oluşturmak gibi.” 
 

İşte Salt'a ait bazı görüntüler: 

Kaynak: 12
 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.