Öğrenci Kariyeri Banner

Yalnız Başınıza Tatile Çıkmanın Sağlayacağı 6 Fayda

Yalnız Başınıza Tatile Çıkmanın Sağlayacağı 6 Fayda
Bu yaz bir değişiklik yapıp aileniz ya da arkadaşlarınızla değil de beraberinizde kitabınızı, kulaklığınızı alıp tek başınıza tatil yapsanız nasıl olur ?

Kesinlikle tek başınıza olmanız size hayal edemeyeceğiniz kadar fayda sağlayacak. Bence şimdiden insanların stajını , yaz okulu bitimini beklemeyi bırakıp planınızı programınızı yapmalısınız. Faydaları okuduktan sonra direkt; ‘neden bekliyormuşum?’ diye kendinize kızacaksınız .

1) Kendinize vakit ayırmak

Bütün sene insanların, derslerin, trafiğin keşmekeşi arasında “yaz gelse de herkesten uzaklaşsam demediniz mi?” işte bu sözünüzü bu tatille tutabilirsiniz. Kimseye uymak zorunda kalmadan sadece kafanızı dinleyeceğiniz bu tatil ömür boyu kendinize en çok vakit ayırdığınız zaman aralığı olacak.

1 (790 x 178)

2) Özgüven artışı

Tek başınıza olunca zorunlu olarak tatili planlamadan tutun orada ne bulup nerelerde takılacağınıza kadar her şeye siz karar vereceksiniz. Bu da yaptığınız planları uygulamada sizde yeni bir özgüven oluşturacak. Hiç kimseye ihtiyacınız yok kendinizden başka. Emin olun.

2 (790 x 178)

3) Özgürlük hissi

Sabah gidip şezlonga havlu koyalım diyen yok, akşama bana dışarıda göz kulak ol diyen de yok, ne kadar güneşlendiğinize karışan hele hiç yok. Daha ne olsun. Bu tatil sizin için özgürlüğün yeni tanımı olacak. Neyi, ne zaman, nasıl yapacağınıza özgürce karar vereceksiniz. Birilerine tüm sene boyunca bağlı olmaktan hepimiz sıkıldık, itiraf edin.

3 (790 x 178)

4) Keşif süreci

Yalnız başınıza olduğunuzda hem içsel hem de çevresel bir keşif yaşayacaksınız. Gittiğiniz yere daha önce gitmiş olsanız bile yalnızken daha detaylı bakıp, göremediğiniz şeyleri fark edeceksiniz. Bu süreçte kişisel olarak da istemsizce içinizdeki sesle birebir konuşup yeni bir yıla girecek olan benliğinizi bulma olasılığınız çok yüksek.

4 (790 x 178)

5) Özlem duygusu

Kısa ya da uzun sürecek olan tatilinizin sonuna doğru yaklaştıkça gerçekten kimleri ya da hayatınızda bulunan neleri özleyebildiğinizi göreceksiniz. Bu asla olumsuz bir duygu değil. Özlem beraberinde kıymeti de getirir. Geri döndükten sonra özlediğiniz insanlara kıymet verme yüzdeniz artabilir. İyi düşünün.

5 (790 x 178)

6) Yeni bir network olanağı

Tek başına olan bir insan her yerde dikkat çeker. İstemeseniz de grupça ya da ailesiyle gelmiş birileri sizi kesinlikle fark edecek. Onlarla tanışmak size ne gibi sürprizler getirebilir bilemezsiniz. Anı yaşayıp, bambaşka hayatlar tanıma fırsatını kaçırmayın.

6 (790 x 178)

Kaynak: ceotudent.com

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.