Öğrenci Kariyeri Banner

Whatsapp'tan Uzun Süredir Beklenen Yenilik Yolda!

Whatsapp'tan Uzun Süredir Beklenen Yenilik Yolda!

WhatsApp'ın mesajları gönderdikten sonra da düzenlemeye yarayan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. iOS, Android ve masaüstü sürüm için geliştirilen bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor. İşte WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikten ilk bilgiler...

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. WABetaInfo tarafından açığa çıkarılan özellik, WhatsApp deneyiminin önemli ölçüde değişeceğini gözler önüne seriyor.

Geliştirilen özellik genel kullanıma sunulursa, gönderilen mesajlar üzerinde düzenleme yapılabilecek. Böylelikle yanlış yazılan kelimeler için ikinci bir mesaj yazmaya gerek kalmamış olacak.

Çalışmalarına 5 Yıl Önce Başlanmıştı!

Aslında WhatsApp geliştiricileri, bundan 5 yıl önce bu özellik için düğmeye basmıştı. Ancak o yıllarda hiçbir gelişme yaşanmamış, güncelleme rafa kaldırılmıştı. WABetaInfo'ya göre WhatsApp'ın metin düzenleme özelliği, Android, iOS ve masaüstü sürümlerinde de kullanılabilecek.

WhatsApp, metin düzenleme için yeni bir buton geliştirmiş gibi görünüyor. "Edit" yani "Düzenle" olarak göreceğimiz bu butona ulaşmaksa çok kolay olacak. Kullanıcı, yanlış yazdığı ya da düzenleme yapmak istediği mesajın üzerine parmağını basılı tuttuğunda, düzenleme yapabileceği butonu görecek.

Sonrasında da mesajda düzenleme yapacak ve yeniden gönderecek. Ancak WhatsApp'ın metin düzenleme özelliğinde 'düzenleme geçmişi' gibi detayların bulunup bulunmayacağı şimdilik bilinmiyor.

WhatsApp'ın metin düzenleme özelliği şu an için geliştirme aşamasında. Şirket, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadığı için bu özelliğin tekrar rafa kaldırılma gibi bir ihtimalinin bulunduğunu da belirtelim.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.