Öğrenci Kariyeri Banner

Whatsapp'ın Yeni Özelliğinden İlk Görüntüler Geldi!

Whatsapp'ın Yeni Özelliğinden İlk Görüntüler Geldi!

WhatsApp'ın kısa bir süre önce ortaya çıkan bülten özelliğinden yeni ekran görüntüsü paylaşıldı. Bültenler, tıpkı profiller gibi oluşturulacaklar.

WABetaInfo tarafından tespit edilen bu yeni özellik, uygulamanın çok yakında haber bültenleri sunmaya başlayacağını da belirtmişti. Şimdi bu özellik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. WhatsApp'ın 2.23.7.17 kodlu Android beta sürümünde ortaya çıkan ekran görüntüsü, haber bültenlerinin nasıl oluşturulacağını gösteriyor.

Durum Paylaşımlarının Altında Yer Alacak!

Paylaşılan bilgilere göre haber bültenlerini profillere benzerlik gösterecek. Bülten oluşturmak isteyen bir haber kaynağı bu bülten için isim, profil fotoğrafı ve açıklama belirleyecek. Diğer kullanıcılar, bu bilgileri kendi WhatsApp hesaplarında görüntüleyebilecekler. 

Geçmişte paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda, WhatsApp'taki haber bültenlerinin "Durum" sayfasının altına yerleştirileceğini görüyoruz. Kullanıcılar, diğer kullanıcılarının durum paylaşımlarının hemen altında yeni bir alan görecekler. Bu alanda ise bültenler yer alacak. 

Gizlilik Ön Planda Olacak!

Paylaşılan ekran görüntüsü, haber kaynaklarının aranması ve düzenlenmesi için birkaç yeni butonla gelecek. Kullanıcı, + simgesi veya "Find newsletters" isimli butonlar yardımıyla takip etmek istedikleri haber kaynaklarını belirleyecekler. Bu işlemden sonra durum paylaşımlarının altında haberler yer almaya başlayacak. 

Bülten özelliği kullanılabilir hale geldiğinde, haber kaynaklarının WhatsApp bültenleri oluşturmaları mümkün hale gelecek. Kullanıcılar, ilgilerini çeken bültenleri seçecek ve bu sayede kendi haber akışlarını oluşturabilecekler. Bu özellik sayesinde ilgi duyulan alanlarda yaşanan gelişmelere ulaşmak çok daha kolay olacak.

Gizliliği de ön planda tutan özellik, Bülten'e eklenen kaynakların başkaları tarafından görüntülenmesini engelleyecek. Ayrıca haber kaynakları, kendilerini kimlerin takip ettiğini bilmeyecekler. Elbette özellik henüz beta sürüme bile gelmediğinden, kullanıcılara sunulduğunda tüm bu niteliklerin değiştiğini görebileceğiz.

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.