Öğrenci Kariyeri Banner

Uyurken Para Kazanmanın 5 Yolu

Uyurken Para Kazanmanın 5 Yolu
Şirketiniz kurulduğunda ve faaliyete geçtiğinde, siz diğer projelerle meşgulken bile size para kazandıracak bu 5 stratejiden birini veya birkaçını uygulayın.

İşinizin nasıl yürüdüğünü bir düşünün: Potansiyel müşterileri cezbedersiniz, onları müşteriniz yaparsınız, onlar sayesinde para kazanırsınız, sürekli iş döngüsünü oluşturur ve müşterilerinizin sizi potansiyel başka müşterilere tavsiye etmesini sağlarsınız. Bu adımların her birinde belli zorluklarla karşılaşırsınız ve bir girişimci olarak hedeflerinizden biri, olabildiğince çok aşamayı otomatik olarak işler hale sokmak olmalıdır. Otomasyon, siz uyurken bile gelir sağlayan kilit bir noktadır. Başka bir alana odaklandığınızda bile şirketinizin kar etmesine yarayacak beş stratejiyi bu yazıda topladık:

1.Kendinizi bir ürüne dönüştürün
uyku_01
Başarıyı yakaladığınız zaman -veya en azından başarıya giden yolda ilerlerken- kendinizi markalaştırmak üzere fırsatlar arayın. Niş olan alanınızda kendinizi bir otorite olarak konumlandırın ve başarınızın sırlarını paylaştığınız videolar ya da kitaplar gibi ürünler yaratın. Kitabın güzel yanı şudur: Sıkı çalışma evresi yani yazılıp düzenlemesi bittiğinde ve pazarlama planı uygulandığında- onun meyvelerini toplarken bir yandan da sıradaki projeye geçebilirsiniz.

2.Daha az şeyle uğraşın
uyku_02
Her şeyle bizzat kendiniz ilgilenmeye devam ederseniz şirketinizin hiçbir bölümünü kendi kendine işler hale getiremezsiniz. Her şeyle tek başınıza uğraşmaktan vazgeçin. Üstlendiğiniz görevleri kademe kademe hafifletin.

Örneğin McDonalds’a göz atalım: Restoran temelde beş şey üretiyor: burger, patates kızartması, tavuk, salata ve gazoz. Bunları ayrı ayrı paketliyorlar ve farklı kombinasyonlar halinde satıyorlar, ama şirketin menüleri dünya çapında farklı lokasyonlarda çoğaltabilmesinin ve ürünlerini üstün nitelikli işçilere ihtiyaç duymadan satabilmesinin sebebi basitlik. Yaptığınız işin akış şemasını çıkartın ve personelinizi eğiterek onların da bunu tekrar edebilmelerini sağlayın.

3.Süreklilik sağlayın
uyku_03
Sağladığınız servisin veya ürünün faturası değişkendir; hem kazancınız hem de müşterinizin harcamaları çok büyük çeşitlilik gösterir. Sabit fiyat üzerinden abonelik satarak hem şirketinize güvenilir bir gelir sağlayabilir hem de müşterileriniz için öngörülebilir masraflar çıkartabilirsiniz. Her iki taraf da en yüksek verime yatırım yapar – en az sorun ile en yüksek kaliteyi elde etmek. Bu şekilde hem müşteriniz hem de sizin kazançlı çıkarsınız.

4.Sistemi ucuza satın, parayı yedek ürünlerin satışından kazanın
uyku_04
Bu örnekte, esas olarak somut mal satışına dayalı işlerden bahsediyoruz. Bu iş modeline verilecek en iyi iki örnek markalı kahve makineleri ve yazıcılar olabilir. Cihazların kendisi nispeten ucuza satılırken kazancın çoğu, yeniden doldurulması gereken kahve kapsülleri ve mürekkep kartuşlarından kazanılıyor. Eğer makineleriniz müthiş kahveler yapıyor veya yüksek kalitede baskı yapabiliyorsa müşteriler sizin markanızı satın aldıktan sonra artık devamlı müşteriniz olacakları garantidir.

5.Yatırım yapın
uyku_05
Para parayı çeker, ama esas önemli olan bir girişimci olarak yatırım yaparken ne derece dikkatli olduğunuzdur. Bir ipucu verelim: Müşterilerinize bakın ve farklı ihtiyaçlarını değerlendirin. Bu ihtiyaçları karşılayan yeni bir şirket bulun (kendi şirketinize ek olarak) ve oraya yatırım yapın. Yalnızca kendi şirketiniz ve müşteri ilişkilerini geliştirmeye odaklanan diğer şirketler arasında bağ kurmakla kalmazsınız, aynı zamanda müşterilerinizin zihninde isteklerini tamamen karşılayan bir şirket olarak yerinizi sağlamlaştırırsınız. Bu şekilde bir kez zemini oluşturduktan sonra, zahmetsizce para kazanan iyi bir insan haline gelirsiniz.

Niyetim başarılı bir iş kurmanın ne derece yorucu ve zahmetli bir şey olduğunu azımsamak değil. Size göstermeye çalıştığım şey, şirketinizin işleyişi rayına oturduktan sonra tüm çabalarınızın acısını bu 5 yaratıcı strateji sayesinde çıkarabileceğiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.