Öğrenci Kariyeri Banner

Uyanamayanlara Güne İyi Başlayabilmeleri İçin 10 Altın Niteliğinde Tavsiye!

Uyanamayanlara Güne İyi Başlayabilmeleri İçin 10 Altın Niteliğinde Tavsiye!
1. Eğer bir sonraki gün için iş/okul ya da ne olduğu mühim değil :) Herhangi bir programın varsa öncelikle günün konseptini belirle ve kıyafet kombinini geceden hazırla. İnan müthiş bir kolaylık sağlıyor. Sabahın kör karanlığında dolabın karşısında yarı uykulu halde ne giyeceğine karar vermenin ne denli zor olduğunu ve o kısıtlı zamanda seni ne kadar meşgul ettiğini biliyorum...

işişi


2.  Alarmını 10-20 dk öncesine kur. Hatta istersen bu daha da fazla olabilir. Uyanmak zorunda olduğun vakte kadar alarmı erteleme hazzını yaşa ve biraz daha uyu :) 

bjkchfrırfh

3. Biraz yatak keyfi yapmanın kimseye zararı olmaz, öyle değil mi? Lütfen abartma ama. Ayrıca bu sayede uyku mahmurluğundan da kurtulup her şeye boş boş bakmayacaksın. 

ggbdgb

4. Alarm için sevdiğin, seni rahatlatan ve mutlu eden bir müzik seç. Böylece “Bu hayattan ve bu saatte uyanmaktan nefret ediyorum.” nidalarını atmazsın. 

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

5. Önemli kararları sabaha bırakmayın. Mesela okula gitmeyeceksen buna geceden karar ver boşuna uyanmış olmazsın :)  Şaka bir yana aceleyle yapman gereken tüm şeyleri birbirine karıştırabilirsin ya da unutabilirsin. 

fvcaaa

6. Uyku konusunu ben göreceli buluyorum. Evet vücudumuzun sağlığı için belli bir saatten itibaren uyuyor olmamız gerek; ama önemli olan kendi vücudunun kaç saat uykuya ihtiyacı olduğunu bilmek. Kendini ölç ve uykusuz kalmayacağını bildiğin bir zaman ayarına göre uyu. Uyu ki uyandığında dinç ol. 

ddddddddddddd

7. C vitamini al. Vitaminler hayatımızın her anında bize gerek. Ama güne başlarken müthiş bir enerjiye hepimizin ihtiyacı var. 

ccccc

8. Güneş ışığı odanıza girsin. Havanın aydınlık ve masmavi olduğu günler hepimiz daha ferah ve iyi hissederiz. Güneş ışığı ile mutluluk arasında kesinlikle bir bağ var. Ayrıca odanıza giren gün ışığı beyninize melatonin ve adrenalin hormonlarının salgılanmasını sağlayarak sizi uyanmaya hazır hale getirecek. 

jkıjhgfv

9. İster yapacak bir şeyiniz olsun ister olmasın mutlaka sevdiğiniz şekilde ya da sevdiğiniz şekilde yapacak vaktiniz olmasa bile güne iyi bir kahvaltı yaparak başlayın. 

kkkkk

10. Uyanır uyanmaz kaslarınızı esnetin. Bildiğiniz gerinmek yani :) Bu kan dolaşımınızı hızlandıracak böylece daha kolay canlanacaksınız.gggggggg

Özgün İçerik: Büşra Sezgin

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.