Öğrenci Kariyeri Banner

Ünlü YouTuber Ruhi Çenet Dünyanın En Sıcak Bölgesine Gitti!

Ünlü YouTuber Ruhi Çenet Dünyanın En Sıcak Bölgesine Gitti!

Son yıllarda dünyanın ekstrem bölgelerine yaptığı seyahatlerle oldukça ilgi çeken Ruhi Çenet, bu sefer de dünyanın en sıcak bölgesine gitti.

En ünlü Türk YouTuber'lar arasında yer alan Ruhi Çenet, son yıllarda dünya genelinde yaptığı belgesellerle tanınır hale geldi. Öyle ki dünyanın en soğuk şehri Yakutsk'a gittiği İngilizce dublaja sahip video, yabancı kullanıcılar tarafından tam 40 milyon izlemeye ulaştı.

Dünyanın "en"lerini araştırmaya devam eden Ruhi Çenet, bu sefer de gezegenimizdeki en sıcak bölge olarak kabul edilen İran'daki Lut Çölü'ne gitti. 

69 Derece Yüzey Sıcaklığı Ölçüldü!

Gezegenemizde ölçülmüş en yüksek yüzey sıcaklığına sahip bölge olarak bilinen Lut Çölü, NASA'nın uzaydan yaptığı ölçümlere göre tam 70.7 derece yüzey sıcaklığına sahip. Üzerinde yürürken ayakkabılarınızı eritecek, 2 saat içinde bir sığır etini yarı pişmiş hale getirebilecek bu sıcaklık, insan yaşamı için uygun görülmüyor.

Lut Çölü'nün en sıcak bölgesi olarak kabul edilen Gandom Beryan'a giden Ruhi Çenet, bu bölgede götürdüğü ölçüm aletleriyle 69 derece yüzey sıcaklığı ölçtü. Yolculuk boyunca büyük zorluklarla karşılaşan Ruhi Çenet ve ekibi, uzun süredir bölge hakkında doğru olarak kabul edilen bir gerçeği de çürütmüş oldu.

Birçok yetkili kişiye göre Gandom Beryan bölgesinde hiçbir canlı yaşamıyordu. Çekimler sırasında bir peygamber devesine rastlayan Ruhi Çenet, bu bilgiyi de çürüttü. Hava sıcaklığının gölgede 45 dereceyi, gölge dışında ise 54 dereceyi bulduğu sıcaklıklar Gandom Beryan bölgesini yaşaması imkansız ve katlanılamaz hale getiriyor.

Videoyu buradan izleyebilirsiniz:

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.