Öğrenci Kariyeri Banner

Ünlü Markalar Ve İsim Hikayeleri

Ünlü Markalar Ve İsim Hikayeleri
Hiç kullanmamış ya da tüketmemiş olsanız bile bu markaların isimlerini bile onlarca kez duymuşsunuzdur. Hayatımızın çeşitli alanlarında kullandığımız, tükettiğimiz ünlü markaların isim hikayelerini hiç merak ettiniz mi?

    İşte bu popüler markaların dünyaca ünlü hale gelmelerinde büyük bir payı olan isimlerinin ortaya çıkış hikayeleri...


BEYMEN

8

Erkek giyimi üzerine bir üretim ve mağazacılık yapma kararı verildiğinde konu ile ilgili toplantıya katılanların hepsi erkek yani 'bey' imiş. Hem de marka o dönemde sadece erkekleri düşünerek konumlandırılıyor. Bir de global bir hüviyet kazandırmak için İngilizce adam anlamına gelen 'men' kelimesi ile birleştirilerek Beymen markası ortaya çıkıyor. Beymen bugün hem erkeklere hem de bayanlara hitap eden ve hedef kitle olarak üst gelir grubunu belirlemiş Türkiye'nin önde gelen bir hazır giyim markası.

AMAZON.COM

9

Jeff Bezos sanal alışveriş şirketinin isminin alfabetik sırada önde çıkması için A harfiyle başlamasını istedi. Sözlükte isim ararken dünyanın en büyük nehri kabul edilen Amazon’da karar kıldı çünkü şirketinin de bir gün o kadar büyük olmasını istiyordu.

FANTA

10

Nazi Almanyası döneminde ortaya çıkan bir içecek olan Fanta, Coca-Cola’nın Almanya ekibi tarafından ismine kavuştu. Hayal güçlerini kullanarak isim bulmaya çalışan ekip Almanca'da "hayal gücü" anlamına gelen "Fantasie" kelimesi sayesinde pek de zorlanmadan ve hayal güçlerini kullanmak zorunda kalmadan Fanta ismini buldu.

COCA COLA

12

İçecek firması Coca Cola ismini karışımını tatlandıran ‘Coca’ yaprakları ve ‘Kola’ fıstığından alıyor. Kurucusu John S. Pemberton logonun daha iyi gözükmesi için Kola’daki K’yi C’ye çevirdi.

PEPSİ

13

Dünyaca ünlü içecek markası ismini sindirimi kolaylaştırıcı enzim olan 'Pepsin'den aldı.

ADOBE

14

Grafik yazılımlarıyla endüstrinin en önde gelen firmalarından birisi olan Adobe, ismini kurucusu John Warnock’un evinin arkasındaki Adobe Koyu'ndan alıyor.

NIKE

15

Yunan mitolojisinde "zafer tanrıçası" olarak anılan Nike, insan görünümünde olması, çok hızlı koşması ve uçmasıyla biliniyor.Tam da bu yüzden bu isim, markanın kendi için seçtiği isim oluyor. Markanın sembolü olan bu işaret de aynı şekilde Nike isimli zafer tanrıçasının uçuşunu sembolize ediyor.

ADİDAS

16

Spor ürünleri üreticisi Adidas, ismini kurucusu Adolf Dassler’ın takma adı ‘Adi’ ve soyadının ilk 3 harfinin birleşiminden alıyor.

REEBOK

17

Spor ürünleri üreticisi Reebok'ın ismi Afrikalıların bir tür Afrika anitlopuna 'Rhebok' demesinden esinlenerek konuldu.

LEGO

18

Oyuncak üreticisi 'Lego'nun ismi Danimarkacada ‘iyi oyna’ anlamına gelen ‘legt godt’ deyişinin birleşiminden geliyor. Lego Latincede de ‘birleştiriyorum’ anlamına geliyor. Ancak şirketin kurucuları bunun tesadüf olduğunu söylüyor.

STARBUCKS

CHENGDU, SICHUAN PROVINCE, CHINA - 2015/09/13: Coffee cup on table in a Starbucks cafe. Starbucks is streamlining the ordering process so customers are able to get that cup of coffee faster than usual. (Photo by Zhang Peng/LightRocket via Getty Images)

Kahve zinciri Starbucks ismini Herman Melville'in ünlü romanı Moby-Dick'teki 'starbuck' isimli karakterden esinlenerek aldı.

SKYPE

1

İnternet üzerinden sesli ve görüntülü iletişime olanak sağlayan en önemli şirketlerden birisi olan Skype için ilk isim olarak SKY-PEER-TO-PEER düşünüldü, daha sonra SKYPER ve en son SKYPE’ta karar kılındı.

Kaynak: www.sabah.com.tr

www.yemek.com

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.