Öğrenci Kariyeri Banner

University4Society Girişimcilik Maratonu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Karşınızda!

University4Society Girişimcilik Maratonu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Karşınızda!
Girişimini hayata geçirme fırsatı senin için Trabzon'da!

Teknoloji tabanlı bir iş fikriniz mi var?
İş geliştirici, yazılımcı ya da tasarımcı mısınız?

Bir "Girişim Maratonu" serüvenine katılıp deneyim elde etmek ve kazanırsanız girişiminizi geliştirme desteği alarak hayata geçirme fırsatını yakalamaya ne dersiniz?
Cevabınız "evet" ise yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Türkiye de birçok üniversitede etkinlik yapan U4S’in durağı  bu sefer Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü ortaklığıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde.

University4Society nedir?
Girişimci ruha sahip kişilere, bulundukları çevrede yaratabilecek etkileri göstermelerine olanak sağlar. Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler ile hayallerine ulaşmak isteyen tüm öğrencilere bu yolda girişimciliğin bütün uygulama ve reflekslerini öğretmeyi hedefler.

Türkiye’nin her bölgesinde düzenlenen üniversite etkinliklerine girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileri katılır. Etkinlik girişimciler, mentorlar, eğitimciler ve jürilerden oluşur. Etkinliğin ilk günü iş fikri olan girişimciler sunumlarını yapar, en iyi iş fikirleri oylama ile seçilir ve iş fikri seçilen girişimciler kendilerine ekip oluşturur.

Ekipler 48 saat boyunca 3 temel eğitimden geçer: İş Modeli Kanvas, Tasarımsal Düşünce ve Yatırımcıya Sunum. Her eğitim uygulamalı olarak gerçekleştirilir ve bu süreçlerde mentorlar ekiplere yardımcı olur. Etkinliğin son günü ise ekipler çalışmalarını jürilere sunar ve en başarılı ekipler bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanır.

Ekiplere, çalıştıkları sektörlerde deneyimli mentorlar atanır ve 3 ay süren, 3 aşamalı hızlandırma süreci başlar. Bu süreçte girişimciler sırasıyla Müşteri Yakalama, Küresel Düşünme ve Kilit Partnerler Bulma, İş Planı ve İlk Ürün Oluşturma üzerine mentorlar eşliğinde çalışır. Mentorlarını dinleyen, direktifleri uygulayan ve pes etmeyen ekipler bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanır.

Büyük finalde girişimciler, girişimcilik ekosisteminin önde gelen kişileri ve yatırımcılar ile birebir görüştürülür, çalışmalarına profesyonel bakış açısı katmayı öğrenir. Sunum konusunda çeşitli eğitimlerden geçen girişimcilerden öne çıkanlar izleyici kitlesi karşısında sunum yapma fırsatı yakalar. Son aşamaya gelen girişimcilerin hepsi yollarına devam etmeleri adına çeşitli ödüller alırken, her biri U4S ailesinin kalıcı bir parçası olarak düzenli gelişimlerine devam ederler.

u4sök2

Toplumsal sorunlarımıza teknoloji tabanlı çözümler üretebilen bir fikrin varsa sen de aramızda olmalısın!

Üstelik iş fikrin yoksa da diğer ekiplerle birleşebilirsin!

Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten ya da bu linkten ulaşabilirsin.
Kayıt için TIK!

HARİKA BİR DENEYİM SİZLERİ BEKLİYOR!!!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.