Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteyi Yurt Dışında Okumak İsteyenler İçin Tavsiyeler!

Üniversiteyi Yurt Dışında Okumak İsteyenler İçin Tavsiyeler!
Yurt Dışında Üniversite okumak için neler yapılmalı ve nasıl bir yol izlenmeli ?

İlk olarak yurt dışında üniversite alımları Türkiye'ye göre oldukça farklılıklar göstermektedir. Örneğin; ülkemizde iki aşamalı  sınavın sonucuna bağlı olarak gerçekleşen süreç yurt dışında ( özellikle ABD'de ) daha liseden başlıyor. Öğrenciler de bu durumun ayrıntılarından, sistemin nasıl işlediğinden genelde haberdar olmadığı için yurt dışına gitmekte zorlu koşullarla karşılaşabiliyorlar. Eğer yurt dışına gitmek istiyorsanız mutlaka bu maddelere göz atın!

1 - Erken Bilgi 

dusunce-gucu

Eğer kendinize bir hedef belirlediyseniz bu konuda ilk önce temel bilgileri edinmelisiniz. Liseye başladığınız gibi bu konuda araştırmalar yapmaya, daha önceden yurt dışına okumaya gitmiş kişilerle iletişime geçmeye ve onlardan bilgi almaya çalışmanız çok yardımcı olacaktır.

2 - Erken Başlangıç

maxresdefault

Yurt dışında üniversite alımları ülkemizde ki gibi olmadığı için lisede ortalamanızı yüksek tutmalısınız.

3- Spor ve Etkinlikler

 

b-spor-malzemeleri-2

Özellikle eğer bir spor dalında yeteneğiniz var ise bunu kesinlikle değerlendirmelisiniz, bir kulüpte lisanslı sporcu olmaya bakın. Branşınızda ne kadar iyi olursanız ilerde okuduğunuz üniversitede göz önünde bulunur ve aranan, istenen kişi olursunuz. Bunun dışında ilgi alanınızdaki kulüplere katılabilir çeşitli etkinliklerde bulunabilirsiniz.

4 - Araştırma ve Bilgi 

shutterstock_187271408

Yurt dışında binlerce üniversite arasında her yerde olduğu gibi çeşitli alanlarda oldukça fark var. Hangisi nerede bulunuyor, hangi bölümde ve branşta daha iyi eğitim veriyor, hangisi size daha uygun? Bu tarz bilgileri üniversitelerin sitelerinden ve yardımcı sitelerden edinebilirsiniz.

5 - Yeterli İngilizce 

ingilizce-öğrenme-03

En önemli ve gerekli madde İngilizce konuşmak diyebiliriz. Başvurularda kendinizi tanıtmanızı isteyecekleri için kendinizi ifade etme şekliniz oldukça önemli. İngilizce'yi geliştirmek için çeşitli kaynaklardan yararlanabilir, aynı zamanda buradaki bağlantıdan yardımcı uygulama haberimize, buradan da konuşmanızı geliştirmek için izleyebileceğiniz dizilere göz atabilirsiniz.

6 - Seviye Belirleme

toefl2

Yurt dışında üniversiteye ve aynı zamanda birçok kuruluşta işe girmek için yeterlilik sınavı olarak görülen TOEFL (Test of English as a Foreign Language) ve SAT'e (Scholastic Aptitude Test) çalışabilir, deneme sınavlarına girebilirsiniz.

7 - İngilizce +1 Dil Daha

yabanci-dil-6

İngilizce'nin yanında kendi isteğinize ve ya seçeceğiniz yola göre +1 dil daha öğrenmeniz, orta seviyede konuşuyor olmanız, sizi Üniversite girişinde ve sonrasında meslek hayatında üst sıralara taşıyacaktır.

8 - Öğretmenler 

18551415-Many-happy-students-with-teacher-holding-their-thumbs-up-in-university-Stock-Photo

Son olarak öğretmenlerinizle aranızı kesinlikle iyi tutmalısınız ki üniversiteler kayıt zamanı öğretmenlerinizden tavsiye isteyebilirler, iyi bir yorum kazanmak şansınızı oldukça arttıracaktır.

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.