Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteye Başlayacak Olanlara Öneriler | Barınma

Üniversiteye Başlayacak Olanlara Öneriler | Barınma
oneriler-g


Üniversiteyi kazanarak uzun bir maratonun sonrasında öyle yada böyle rahat bir nefes aldınız. Bu dakikadan itibaren sizlere akıl veren (ki çoğu kişi akıl verir, öğrencinin asli ihtiyaçlarından biri olan parayı veren nadir insanlara denk geleceksiniz ) çok olur. Bu yazıda yer alanların çoğu yaşanmış tecrübelerden çıkarımlardır.
Kafanıza takılan her türlü soruyu tüm iletişim kanallarımı kullanarak iletebilirsiniz. Adresler yazının sonunda mevcut.

BARINMA

Kazandığınız ilde yakınlarınız varsa bu sizler için pek bi' sorun teşkil etmeyecektir. Fakat aksi bir durum söz konusu ise ilk etapta çoğunuz çareyi yurtlarda ve apartlarda arayacaksınız. Yapılan sık hatalardan biri eve çıkma hevesi ile okulun kayıt gününde tanışılan ve oradaki samimiyetten alınan heyecanla oluşan ev arkadaşlıkları. Böyle bir kararı ivedilikle vermemeniz önerilir, neticede üniversite yaşantınızın sonunda yıllardır arkadaşlık ettiğiniz kişilerin ne kadar değiştiğini tecrübe etmiş olacaksınız. Çözüm olarak belirli bir süreyi apart/yurt da geçirip sonrasında birlikte çoğu şeyi aşmış olduğunuz arkadaşlarınızla eve çıkmaktır. Kafanız daha rahat olur.

Apart/yurt süresinde kafanızda 'ev arkadaşı' olmasını planladığınız kişilere ihtiyaçları durumunda borç verin (ki borcuna sağdık mı bir öğrenin), birlikte alışverişe çıkın (ki elini ne kadar taşın altına koyabiliyor öğrenin), imkanınız varsa zaman zaman uzun yolculuklara çıkın (ki yol arkadaşlığı nasıl bir öğrenin). İlla eve çıkmak mı  lazım? -Ekstra durumlar olmadığı sürece 'evet'. Ama bunu ailenize "Ben daha iyi ders çalışmak için eve çıkmak istiyorum" gibi bahaneler üreterek sunmayın (ki çoğu da bunu yemez zaten). Bunun yerine eve çıkmanın sizlere katacağı ayrı sorumluluklar olduğunu ve ev idare etmeyi tecrübe etmek istediğini belirtirseniz daha makbule geçer.

Apart/Yurt konusunda önemli bir not! İllaki buraları ince eleyip sık dokuyacaksınız ama yeri gelecek "bu kadar da kafayı takmamak gerek. Netice beğenmezsem çıkarım" gibi düşünceye kapılıp o anki duruma bağlı olarak kapağı bir yere atacaksınız. Fakat burada ince bir ayrıntı var o da 'senetler'. Kayıt olurken mekan sahipleri ödemeleri garanti altına almak için ailelerinize senet imzalatacaktır. Ve bu senetleri herhangi bir durumda çıkmayı istediğiniz anda size karşı kullanacaklardır. Bu konuda dikkatli olun. Ne mi yapabilirsiniz? O da artık ağzınızın ne kadar laf yapabildiğine bağlı....

Üniversite Hayatı, Öğrenci Kulüpleri, Burs & Stajlar, Sosyal Sorumluklar, Kariyer ve daha fazla konu başlıklı "Üniversiteye Yeni Başlayacak Olanlara Öneriler" serimiz devam edecektir. Takipte kalın.

Olcay AKSOY
olcayaksoy@istanbul.com | facebook.com/olcayaksoy | twitter.com/olcayaksoy

kisi-kartı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.