Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitelilerin Yüzü "Uni Butik"le Gülüyor

Üniversitelilerin Yüzü "Uni Butik"le Gülüyor
uni-butik

[ad name="HTML"]

"Uni Butik Projesi" kapsamında üniversite kampüslerinde açılan mağazalar, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin giyim ihtiyacını karşılıyor.

Gönüllü öğrenciler tarafından işletilen Türk Kızılayı Uni Butik mağazalarında gömlekten ayakkabıya, monttan pantolona kadar modaya uygun ve kullanılmamış çok sayıda giysi bulunuyor.

Üniversite yönetimi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciler, lüks giyim mağazalarını aratmayacak şekilde dizayn edilen Uni Butik'te beğendikleri ürüne ücret ödemeden sahip oluyor.

İhtiyaç sahiplerine çekinmeden alışveriş yapabilecekleri ortam sunan Uni Butik mağazaları, Yıldız Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesinde hizmet veriyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi herkesin yardımına koşan Kızılayın maddi durumu kötü üniversite öğrencilerini unutmadığını söyledi.

Giyim masraflarını karşılamakta sıkıntı çeken üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürmek için Türk Kızılayı Merter Şubesi öncülüğünde "Kızılay Uni Butik Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Akar, kıyafet ihtiyacı olan öğrencilerin hiçbir ücret ödemeden beğendikleri ürünü alabildiğini kaydetti.

Akar, yaygınlaşması için gayret ettikleri butiklerden şu ana kadar 7 üniversitede açtıklarını dile getirerek, "Projeye Yıldız Teknik Üniversitesinde, tekstil firmasının bağışladığı deri montları dağıtmakla başladık. Daha sonra sponsorlarımız vasıtasıyla elde ettiğimiz giyim ve ayakkabıları dağıttık. Önümüzdeki günlerde farklı üniversitelerde açılış yapılacak. Bu mağazaları Türkiye'de bulunan üniversitelerde yaygınlaştırmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Sponsorlar ve bağışçılar tarafından karşılanan ürünlerin yeni ve modaya uygun olduğunu belirten Akar, "Ayakkabı, gömlek, çorap gibi her türlü giyim eşyasının bulunduğu bu sevgi mağazalarından şu ana kadar on binlerce öğrenci faydalandı" ifadesini kullandı.

[ad name="Google Adsense"]

Kaynak: Ajanslar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.