Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteden Mezun Olduktan Sonra İş Bulma Stratejisi

Üniversiteden Mezun Olduktan Sonra İş Bulma Stratejisi

Üniversiteden mezun olduktan sonra gelecek kaygısı yaşamaya başlayabilirsin. Bir yandan da mezun olup iş dünyasına atılacağın için heyecanlı olabilirsin.

Bu büyük değişimin çok fazla belirsizlirsizliğe sürükleyebilir. Üniversiteden mezun olmadan önce dört gözle iş bulmayı bekleyen öğrenciler, gelecek planlaması yaparken kendilerini bir burhanın içinde buluyorlar. Toplumumuzda genel sorunlardan birisi olan iş bulma ve işe başlama süreci, özellikle yeni mezunların çok yaşadığı bir sorundur. Belli bir alanda gerekli eğitimleri aldıktan sonra geliri iyi ve gelecek için iş hayatına giriş yapmak oldukça uzun bir süreçtir. Artık mezun olunan okullar veya sahip olunan yetkinlikler ne yazık ki köklü firmaların bünyesine dahil olmak için tek başına kabul edilen bir unsur olmaktan çıkmıştır. Bu sebeple de kişilerin kendilerini kanıtlayabilmeleri için çok farklı ve çok fazla alanda yeterlilik sahibi olduğunu ispatlamalıdır.

Yeni Mezunların İş Bulma Stratejisi 

Yeni Mezunların İş Bulma Stratejisi 

Araştırma Yapılmalı

Mezun olmadan önce muhakkak iş aramaya başlanmalıdır. Günde belli bir saat aralığıyla zaman ayırıp kendinize uygun pozisyonlar hakkında derin araştırma yapmalısınız. Hem firmalar hem de sektör sizin istediğiniz yönde mi ya da bu işe girerseniz kendinizi ne kadar geliştirebilirsiniz. 

Özgeçmişinizi Oluşturun 

Etkili bir cv hazırlamak, şirketler açısından önemlidir. Cv'nizdeki görsel düzeniniz ve kendinizi ne kadar iyi tanıtıyorsunuz sizi işe alanların ilk önce dikkat ettiği unsurdur. Bunun yanı sıra kendi ana diliniz ve ingilizce cv ayrı ayrı olarak hazırlanmalıdır. 

Sosyal Medya Hesaplarınıza Dikkat Edin

Şirketler işe alacakları adayın günümüzde artık önceliklerin birisi de adayın sosyal medya hesaplarını incelemesidir. Bu sebeple iş arayan yeni mezunun sosyal medya heaplarının düzgün bir profile sahip olması önemlidir. Aynı zamanda yeni mezun bu sosyal medya hesapları üzerinden iletişimde olduğu insanlar ile birlikte daha hızlı iletişime geçerek iş aradığını iletebilir. 

Staj ya da Yarı zamanlı İş Bulun

İşe başlamadan önce iş hayatında kazandığınız deneyim çok önemlidir. Okurken ya da mezun olduktan sonra staj veya yarı zamanlı bir işte çalışırsanız hem kendinizi hem de sektöre yön verebilirsiniz. Aynı zamanda çalıştığınız şirketler sizi bünyesine alabilme avantajı da mevcuttur. 

Gönüllü Gruplara ve Kariyer Fuarlarına Katılın 

Kariyer etkinliklerine katıldığınızda, etkinliğe gelen konuşmacıların özgeçmişini dinleyerek size ilham kaynağı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca konuşmacılar ile iletişim kontağı kurabilirsiniz. Gönüllü gruplarda ise katılan insanlarla ve profeyonellerle bağlantı kurma açısından iyi bir yöntem olacaktır. 

Network Oluşturun

Gerek sosyal medya gerekse katıldığınız etkinlerden olan iş adamlarıyla muhakkak iletişim halinde olun. İş çevrenizi genişletmek, iş ararken size yardımcı olacak birçok kişi size yardımcı olacaktır. 

Muhakkak Birçok Kez Mülakat Provası Yapın 

Ne kadar çok mülakat deneyiminiz var ise mülakat yaparken bir o kadar da deneyimli olursunuz. Mülakat provası yapmak size olası mülakat sorularını gözden geçirmek için zaman ayırmak ve kendi başına ya da bir arkadaşınla ile birlikte pratik yapmak mülakat stresini azaltmaya ve güveninizi arttırmaya yönelik katkı sağlayacaktır. 

Turkcell'in GNÇ Yetenek Programı Size İş Hayatına Katılma Konusunda Destek Oluyor!

Turkcell'in GNÇ Yetenek Programı Size İş Hayatına Katılma Konusunda Destek Oluyor!

Yeteneğine bakacak, önünü açacak, kariyer yaptıracak bir yerde çalışmak istiyorsan Turkcell’den sana açık davet var! Kariyerine Türkiye’nin teknoloji devi Turkcell’de başlamak için GNÇYTNK programına hemen başvurmalısın.

GNÇYTNK işe alım programı ile ülkenin en parlak gençleri Turkcell’de hayallerindeki işe kavuşturuyor!

Başvuru İçin Gerekli Şartlar;

  • Lisans son sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencisi
  • Yeni mezun ya da en fazla 1 yıllık iş tecrübesi olan
  • 1994 yılı ve sonrası doğumlu bir gençsen

Turkcell’de tam zamanlı bir iş fırsatı seni bekliyor!

Başvuru için bütün şartları sağlıyorsan başvur Turkcell'de iş imkanı kazan!

Başvuru Linki: https://bit.ly/3sfXLx2

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.