Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitedeki Bu Kamera Neyi Gözetliyor?

Üniversitedeki Bu Kamera Neyi Gözetliyor?
Malatya İnönü Üniversitesi kampusündeki ağaçlar içerisinde gizli kamera olduğu ortaya çıktı. Olimpik Açık Yüzme Havuzu otoparkının yanındaki çam ağacında bulunan gizli kamera fotoğraflarla ve video görüntüleriyle tespit edildi.
Malatya Yenigün Gazetesi'nin haberine göre, 2 adet güvenlik kamerasıyla izlenen Olimpik Açık Yüzme Havuzu otoparkı bir de çam ağacı içerisine gizlenmiş kamera tarafından takip ediliyor. Seviyesi yere yakın olan gizli kameranın, otoparktaki araçların içlerini dahi görebiliyor.



BU KAMERA NEYİ İZLİYOR?

Aynı bölgeyi kaydeden 2 ayrı kamera olduğu halde söz konusu gizli kameranın kimler tarafından kurulduğu ve neyi kaydettiği merak konusu.


İnönü Üniversitesi’nin resmi güvenlik birimi görevlileri, kameranın MOBESE’ye ve kendilerine bağlı olmadığını belirtirken, Açık Yüzme Havuzu işletmecileri tarafından kurulmuş olabileceğini iddia etti. Ancak, daha önce özel bir şirket tarafından işletilen Açık Yüzme Havuzu da şu anda İnönü Üniversitesitarafından işletiliyor.


ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETİM ÜYELERİ TEPKİLİ

İnönü Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, gizli kameraya tepki göstererek, her an izlenme endişesi taşıdıklarını söylediler. Bazı öğretim üyeleri, kampus içindeki lojmanların da izlenmek istendiğini anlatarak, “Bu durum insan haklarına aykırıdır. Özel hayatın gizliliğine müdahale anlamına gelecek bu kameraları istemiyoruz” diye konuştular.


Haber: Hürriyet

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.