Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitede 'patentli' öğretim üyesi dönemi

Üniversitede 'patentli' öğretim üyesi dönemi


Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Büyükberber: "Senatomuzun yeni atama ve yükseltme ölçütleri arasında ilk sıraya patent sahibi olma, patent geliştirme ve ticarileştirilmiş yeni buluş şartları konuldu"
patent

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Süleyman Büyükberber,  üniversite senatolarının yeni atamave yükseltme ölçütleri  arasında ilk sıraya patentsahibi olma, patent geliştirme ve ticarileştirilmiş  yeni buluş şartları konulduğunu bildirdi.


Rektör Büyükberber, yaptığı açıklamada,  Gazi Üniversitesinin 21  fakülte, 7 enstitü,1 konservatuvar, 5 yüksekokul ve 11 meslekyüksekokulu ile  Türkiye'nin en çok fakülte ve yüksekokuluna sahip üniversitesi olduğunu ifade etti. Üniversitelerinin 75 bin 876 öğrenci ve 4 bin 900 akademik personelinin  bulunduğunu dile getiren Büyükberber,  geçtiğimiz yıl 11 bin 607mezun veren  üniversitenin dünyadaki en iyiüniversiteler sıralamasında ilk 500 arasında yer  aldığını söyledi.
Haberin tamamını okumak için tıklayınız.Sizce diğer üniversiteler de bu veya buna benzer uygulamalar da yapmalı mı? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.