Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitede Cenaze İşleri Eğitimi

Üniversitede Cenaze İşleri Eğitimi
Fransa’nın en prestijli üniversitelerinden Paris Dauphine, ‘cenaze işleri business management’ eğitimi vermeye başlıyor.




Baby boomer kuşağının 70’li yaşlara geldiği; 2040 yılına kadar 60 yaş ve üstü nüfusun 2 katına, 85 yaş ve üstü nüfusun 4 katına çıkacağı tahmin edilen Fransa’da özel cenaze şirketleri arasında hızlı bir rekabet yaşanıyor. Profesyoneller bu şirketlerin ikinci, üçüncü kuşaklarda da yaşayabilmesi için profesyonel yöneticilerin yetişmesinin, bunun için de bilimsel eğitimin şart olduğunu söylüyorlar.

Geleceğin cenaze işleri yöneticileri, Paris Dauphine’de 10 ay, ayda 3 gün teorik eğitim görecek ve 5 gün bir cenaze şirketinde staj yapacak. Eğitim, cenaze işleriyle ilgili teknik bilginin ötesinde, personel yönetimi, maliye-muhasebe, marketing ve satış dersleri alacaklar. Ayrıca, acılı ailelerin psikolojilerini anlamak üzere psikoloji, sosyoloji hatta antropoloji okuyacaklar.

Şirket projesini savunup diplomasını alan mezunlar ayrıca, 10’ar günlük 5 veya 6 staj daha yapacaklar. Bu stajlar, yerel örf ve adetleri, hassasiyetleri tanıyabilsinler diye, Fransa’nın farklı coğrafi bölgelerinde yapılacak. 18 aylık eğitimin bedeli 10 bin avro.

 

Kaynak: Hürriyet

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.